Необходими продукти:
- 500 гр кайма - смес телешка и свинска;
- 1 бр. яйце;
- 2-3 щипки чубрица;
- смлян кимион и черен пипер на вкус;
- 1 глава кромид лук или 2-3 стръка зелен лук;
- 1/4 връзка магданоз.
- Каймата се слага в голяма купа и се размесва с яйцето, дребно нарязания лук и магданоз.
- Овкусява се с подправките – Освен черен пипер и кимион може да бъде добавена много ситно нарязана люта чушка или да се добави 1-2 скилидки чесън, чубрица.
- Оформят се кръгло кюфтета, които се притискат между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре. От тази смес могат да се прибавят 12 кюфтета.
- Скарата се нагрява предварително много добре и се намазва леко с мазнина. Има два варианта или с парче сланина или с тампон памук, напоен с олио
- Кюфтетата се обръщат при печененето без да се пробождат. Около 3-5 мин от всяка страна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!