Начална страница

понеделник, 6 юни 2011 г.

Печени картофи с месо на фурна



Необходими продукти:
  • 600г пилешко месо (парче свинско месо без кост);
  • 1 кг картофи;
  • 3 пресни моркова;
  • 1/2 ч.л. сол;
  • 1/2 ч.л. сладък червен пипер;
  • 3-4 щипки чубрица;
  • 3с.л. олио.

Начин на приготвяне:

Месото се измива и реже на порции (кубчета). Нареждаме месото на дъното на дълбока тава. Картофите се белят, измиват много добре и режат на резани. Морковите се почистват, измиват и режат на кръгчета. В тава се допълват нарязаните зеленчуци. Поръсват се 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. червен пипер и няколко щипки стрита чубрица. Всичко се обърква много добре, като покриваме месото с картофите. Ястието се полива с 3 ч.ч. води или прецеден, месен бульон и 3 с.л. олио. Пече се на умерена фурна около 50 минути. В порция се сервират по 2-3 парченца месо, гарнирани с печени картофи и моркови. При селвиране може да се поръси с пресен магданоз.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...