Необходими продукти:
- 600г пилешко месо (парче свинско месо без кост);
- 1 кг картофи;
- 3 пресни моркова;
- 1/2 ч.л. сол;
- 1/2 ч.л. сладък червен пипер;
- 3-4 щипки чубрица;
- 3с.л. олио.
Начин на приготвяне:
Месото се измива и реже на порции (кубчета). Нареждаме месото на дъното на дълбока тава. Картофите се белят, измиват много добре и режат на резани. Морковите се почистват, измиват и режат на кръгчета. В тава се допълват нарязаните зеленчуци. Поръсват се 1/2 ч.л. сол и 1/2 ч.л. червен пипер и няколко щипки стрита чубрица. Всичко се обърква много добре, като покриваме месото с картофите. Ястието се полива с 3 ч.ч. води или прецеден, месен бульон и 3 с.л. олио. Пече се на умерена фурна около 50 минути. В порция се сервират по 2-3 парченца месо, гарнирани с печени картофи и моркови. При селвиране може да се поръси с пресен магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!