Необходими продукти:
- 1 кг картофи;
- 250 г сирене;
- 2 мариновани краставички;
- 3 яйца;
- 1/2 л. прясно мляко;
- 50 г кашкавал;
- Сол;
- Кимион;
- Чесън на прах;
- 2 с.л. олио.
- Магданоз.
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват и намачкват. Аз нямах нерви за това и суровите картофи ги наредих в тавата. (При желание могат първо да се запекат във фурната, докато останат на мазнина и преди пълна готовност да се добавят останалите продукти).
В намазнена правоъгълна форма за печене се нареждат на пласт половината от картофите. Върху тях се нанася на равен слой смес от натрошено сирене и мариновани краставички, нарязани на кубчета. Заместих краставичките с пресни домати, нарязани на едро. Поръсва се с подравките. Нареждат се останалите картофи. (Или всичко се разбърква равномерно).
Яйцата се разбиват заедно с прясното мляко и с тях се залива оргетенът.
Слага се в предварително загрята фурна и се пече до получаването на златиста коричка. В самия край на печенето, тавата се изважда и оргетенът се поръсва с настърган кашкавал и се поръсва с магзаноз.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Изглежда чудесно - много апетитна картофена мозайка си постигнала. Поздравления :)
ОтговорИзтриванеДъщеря ми обожава всякакви картофени ястия и огретена беше по нейна поръчка. Според нея, това е картофена мусака в крем карамел. :)
ОтговорИзтриванеОбичам огретен, по-точно всичко с картофи обичам:) Това огретенче с удоволствие бих го хапнала от красивите снимки:)
ОтговорИзтриванеАз не си падам по картофите, но така тавичката с ориза си е само за мене.
ОтговорИзтриванеИли,разкошно ястие,много вкусно изглежда и звучи в рецептата!Допада ми!
ОтговорИзтриванеПоздрави!