Начална страница

понеделник, 25 април 2011 г.

Агнешка супа от дреболии


Необходими продукти:
  • 500 гр. сварени агнешки дреболии;
  • 3-4 стръка пресен лук;
  • 2 стръка пресен чесън;
  • 1 морков, нарязан;
  • бульона от сварените дреболиите - прецеден;
  • 100 мл. олио;
  • 1 к.ч. ориз;
  • 7-8 стръка пресен джоджен;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • сок от 1/2 лимон. 


За застройката:
  • 1 яйце;
  • 1 сл. брашно;
  • 2 с.л. кисело мляко;
  • сок от 1/2 лимон. 


Начин на приготвяне:
Използваме тенджера под налягане. Нарязваме всички продукти и подправки и сваряваме до готовност. Накрая добавяме застройката на поизстиналата супа. Ако не разполагате с това удобно средство за готвене, прилагате традиционния начин. Нарязваме на ситно лука, чесъна, моркова. Задушаваме ги в мазнината, прибавяме нарязаните сварени дреболии, черния пипер, червения пипер, пресния джоджен, ориза и сока от лимона, заливаме с бульона и оставяме да ври докато се свари ориза. Разбиваме продуктите за застройката, поставяме ги на котлона и бъркаме докато се сгъсти. Прибавяме по малко от супата при непрекъснато бъркане. Поднася се гореща.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...