Необходими продукти:
За застройката:
Начин на приготвяне:
Използваме тенджера под налягане. Нарязваме всички продукти и подправки и сваряваме до готовност. Накрая добавяме застройката на поизстиналата супа. Ако не разполагате с това удобно средство за готвене, прилагате традиционния начин. Нарязваме на ситно лука, чесъна, моркова. Задушаваме ги в мазнината, прибавяме нарязаните сварени дреболии, черния пипер, червения пипер, пресния джоджен, ориза и сока от лимона, заливаме с бульона и оставяме да ври докато се свари ориза. Разбиваме продуктите за застройката, поставяме ги на котлона и бъркаме докато се сгъсти. Прибавяме по малко от супата при непрекъснато бъркане. Поднася се гореща.
- 500 гр. сварени агнешки дреболии;
 - 3-4 стръка пресен лук;
 - 2 стръка пресен чесън;
 - 1 морков, нарязан;
 - бульона от сварените дреболиите - прецеден;
 - 100 мл. олио;
 - 1 к.ч. ориз;
 - 7-8 стръка пресен джоджен;
 - черен пипер;
 - червен пипер;
 - сок от 1/2 лимон.
 
За застройката:
- 1 яйце;
 - 1 сл. брашно;
 - 2 с.л. кисело мляко;
 - сок от 1/2 лимон.
 
Начин на приготвяне:
Използваме тенджера под налягане. Нарязваме всички продукти и подправки и сваряваме до готовност. Накрая добавяме застройката на поизстиналата супа. Ако не разполагате с това удобно средство за готвене, прилагате традиционния начин. Нарязваме на ситно лука, чесъна, моркова. Задушаваме ги в мазнината, прибавяме нарязаните сварени дреболии, черния пипер, червения пипер, пресния джоджен, ориза и сока от лимона, заливаме с бульона и оставяме да ври докато се свари ориза. Разбиваме продуктите за застройката, поставяме ги на котлона и бъркаме докато се сгъсти. Прибавяме по малко от супата при непрекъснато бъркане. Поднася се гореща.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!