Начална страница

петък, 28 октомври 2011 г.

Печена тиква с мед и орехи

Класика в хладните есенни дни...

Навън може и да е студено вече, но аромата на печена тиква сгрява сетивата. Тиквата спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за приготвянето на десерти. А семките й се консумират, след като се изпекат. Има много полезни свойства и се препоръчва при някои здравословни проблеми.



Необходими продукти:
  • Парчета тиква;
  • Захар на вкус;
  • Канела;
  • Мед; 
  • Орехови ядки;
Начин на приготвяне:
  1. Измийте тиквата и я нарежете на големи парчета. 
  2. Подредете я в тава с кората на горе. Налейте малко вода и захар.
  3. Печете в загрята на 200 С фурна, докато водата изври напълно и тиквата омекне.
  4. Обърнете парчетата тиква с кората на долу, поръсете ги с по 1 с.л. захар и канела и ги запечете. Това може да се направи и с завиване с алуминиево фолио.
  5. Оставете да изстине. Поднесете тиквата полята с мед и поръсена с орехови ядки.



Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.

9 коментара:

  1. Разкошна тиква си направила, както и снимки!
    Страшно ми харесват!

    ОтговорИзтриване
  2. Привет Или!

    Днес попаднах на блога ти, а той е такова уютно и изпълнено с вкуснотии местеце, че ще го посещавам с удоволствие!

    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. Eх, тази тиква:-)!
    Навсякъде е! А твоята е чудна просто;-)
    Отивам и аз:-)

    ОтговорИзтриване
  4. Или, прекрасна е тиквата, обичам я приготвена по този начин.:-)) Снимките са толкова слънчеви. Когато имаш време, намини през блогчето ми, там има изненада за теб. Очаквам те!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ви момичета! Тиквата е истинско чудо на природата. Предстоят ми още вкусотии с нея.
    Хубав ден на всички!

    ОтговорИзтриване
  6. Така обичам приготвена тиквата и аз:) Много красиви снимки!:)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря Kokona. За съжаление у нас само аз обичам тиква и я приготвям по различни начини според собствения ми вкус. Ако е сладка я обичам дори и сурова.

    ОтговорИзтриване
  8. на снимката е цяла тиква напълнена снещо искам тази рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На тези снимки, голямата тиква е само за декорация. Рецепта с пълнена тиква има тук - http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html

      Изтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...