Класика в хладните есенни дни...
Навън може и да е студено вече, но аромата на печена тиква сгрява сетивата. Тиквата спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за приготвянето на десерти. А семките й се консумират, след като се изпекат. Има много полезни свойства и се препоръчва при някои здравословни проблеми.
- Парчета тиква;
- Захар на вкус;
- Канела;
- Мед;
- Орехови ядки;
- Измийте тиквата и я нарежете на големи парчета.
- Подредете я в тава с кората на горе. Налейте малко вода и захар.
- Печете в загрята на 200 С фурна, докато водата изври напълно и тиквата омекне.
- Обърнете парчетата тиква с кората на долу, поръсете ги с по 1 с.л. захар и канела и ги запечете. Това може да се направи и с завиване с алуминиево фолио.
- Оставете да изстине. Поднесете тиквата полята с мед и поръсена с орехови ядки.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Разкошна тиква си направила, както и снимки!
ОтговорИзтриванеСтрашно ми харесват!
Привет Или!
ОтговорИзтриванеДнес попаднах на блога ти, а той е такова уютно и изпълнено с вкуснотии местеце, че ще го посещавам с удоволствие!
Сърдечен поздрав!
Eх, тази тиква:-)!
ОтговорИзтриванеНавсякъде е! А твоята е чудна просто;-)
Отивам и аз:-)
Или, прекрасна е тиквата, обичам я приготвена по този начин.:-)) Снимките са толкова слънчеви. Когато имаш време, намини през блогчето ми, там има изненада за теб. Очаквам те!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Благодаря Ви момичета! Тиквата е истинско чудо на природата. Предстоят ми още вкусотии с нея.
ОтговорИзтриванеХубав ден на всички!
Така обичам приготвена тиквата и аз:) Много красиви снимки!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Kokona. За съжаление у нас само аз обичам тиква и я приготвям по различни начини според собствения ми вкус. Ако е сладка я обичам дори и сурова.
ОтговорИзтриванена снимката е цяла тиква напълнена снещо искам тази рецепта.
ОтговорИзтриванеНа тези снимки, голямата тиква е само за декорация. Рецепта с пълнена тиква има тук - http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2011/01/blog-post_11.html
Изтриване