Начална страница

неделя, 4 септември 2011 г.

Бисквитена торта за начинаещи

Това е тортата, с която моята дъщеря ме изненада за рожденния ми ден и аз искам да ви я покажа. Бях много приятно изненадана и трогната от този нейн жест, особенно като се има в предвид, че рядко и се случва да си приготви сама дори сандвичи.



Забележка: Тортата е нейна импровизация и няма определена рецепта (съставки и пропорции). Описани са примерни продукти, които да провокират вашата креативност в кулинарията.


Необходими продукти:

  • 3 пакета (кръгли) бисквити;
  • 1 - 2 опаковки нишестян крем с добавен подсладител, според предпочитанията;
  • Сварено прясно мляко, необходимо за крема (според указанията от опаковката) и за потапяне на бисквитите;
  • Шоколад, ядки и други подобни неща по ваше желание в неопределено количество;
  • Много любов в приготвянето!


Начин на приготвяне:


Поставяте обръч за торта върху тортена чиния, като стягате пръстена по свое желание. Започвате да нареждате вътре възможно най-плътно кръгли бисквити, които предварително са потопени за кратко в сварено прясно мляко ( дотолкова, че нито да е сухо, нито прекалено напоено). Всеки следващ пласт трябва да е изместен шахматно и да не съвпада с предишния, за да може да се придаде кръгла форма на цялата торта. Може да се начупят бисквити и да се добавят в дупките. Кремът, който се полага между бисквитените пластове, може да бъде с всякакъв вкус, в случая е ягодов. Необходимо е да спазвате указанията на опаковката (ако искате да е по-гъст сложете по-малко мляко, защото повечето пъти в инструкциите не е съобразено за крема на торта, а за насипване в чашки и става прекалено рядък за нашата нужда). След последния пласт с бисквити поливаме и запечатваме с останалия крем. Украсяваме според вкуса си. Може да се добавят отгоре шоколадови пурички (пръчици, ядки, парченца шоколад и други неща). 




! Идея: по-интересно се получава, ако се редуват пластове от бисквитите с различен цвят. За предпочитане преди консумация тортата да преседи поне десетина часа в хладилника, за да се оеднаквят вкусовете. Украсата е добре да се постави непосредствено преди поднасяне, за да не овлажнява в хладилника (ако има пурички или ядки, които се навлажняват и омекват).


Благодаря ти Слънчице!


Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.

2 коментара:

  1. Най-напред: честит рожден ден, Или! Да си жива и здрава, да ти случват само хубави неща!:-))
    Каква чевръста щерка имаш! Браво на момичето! Това се казва бисквитена торта с екстри!:-))) Много добре се е справила.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за поздравите. Наистина успешен опит от нейна страна и вкусен, мил и незабравим момент за мене.

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...