Необходими продукти:
- 4-5 бр. картофи, нарязани на кубчета;
- 1 бр. морков, нарязан на колелца;
- 2 глави лук, нарязани на едри ивички;
- 1/2 ч.ч. грах;
- 1 ч.ч. розички броколи;
- 1 ч.ч. нарязани на кубчета тиквички;
- 1 бр. домат, настърган;
- 4-5 с.л. олио;
- 1/2 ч.ч. фиде;
- сол;
- черен пипер;
- целина;
- щипка чубрица;
- магданоз.
Искам да отбележа, че изброените продукти са примерни. Всеки може да си добавя или замества даден вид зеленчук според вкуса си, както и да го нарязва според това, как ще се "зарадват" очите. Аз оглеждам хладилника и всичко, което е изостанало намира приложение в това ястие. Този тип градинарски супи ги приготвям обикновенно в тенджерата под налягане. Всички продукти ги слагам в нея, с изключение на чубрицата, магданоза и фидето. Тях ги добавям след като зеленчуците са уврели на тих огън и съм разхерметизирала тенджерата. След като добавя фидето, връщам за отново за малко на котлона да се свари, добавям зелените подправки и супичката е готова - ароматна и вкусна.
По желание може и да се застрои с разбито яйце и няколко лъжички кисело мляко.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Или,чудесна е супичката,вчера приготвях такава за дъщеря ми,а днес аз имам нужда от нея!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Кети, супичките у нас ги приготвям обикновенно в тенджерата под налягане. Каквото и да сложа вътре се получава много вкусен бульон. Продуктите са след "оборка" на хладилника.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за пожеланията, прекрасен ден и на тебе!
Или, явно сме на една вълна!:-))) Вчера и аз правих подобна супичка. Твоята изглежда изключително вкусно.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и усмихнат и вдъхновяващ ден!
Moni благодаря. Ние просто сме на лятна вълна с по-леки ястия. Бързах да направя снимките, но по-късно ще добавя описанието.
ОтговорИзтриванеС пожелания за много вкусни идеи!
Много колоритна супичка! И толкова апетитно поднесена! Чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеellyganova, радвам се, че ти хареса. Аз съм на принципа, че не е нужно да прекараш цял ден в кухнята, за да се получи вкусно ястие. Четейки коментара ти се сещам колко съм гладна и смятам да си затопля една купичка.
ОтговорИзтриванеДобър апетит на всички!
Или, пак съм аз.:-))) Когато имаш време и желание, заповядай, намини през блогчето ми, там те очаква една награда.:-)))
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и прекрасни, пълни с положителни емоции почивни дни!
Мони, изненада ме приятно. Та аз дори от 3-ка от тотота не съм печелила. Сега ще надникна с огромно удоволствие в блога ти. Съжалявам, че не успях да опиша рецептата до сега, но съм много натоварена напоследък и не насмогвам да разглеждам блоговете, които следя (с огромно удоволствие).
ОтговорИзтриванеTes recettes ont l'air délicieuses:D
ОтговорИзтриванеBonne journée!
Cuisiner est un de mes hobbies, mais dernièrement, j'ai assez de temps pour lui. J'aime les blogs, dont je suis un suiveur, y compris la vôtre 1recette1minute.
ОтговорИзтриванеZdravei Ili,
ОтговорИзтриванеmojesh da mi pishesh na Balgarcki v moiat Blog, mene jich me niama po cupite, no kato vidiaj tvoite, mi ce priiadi, a pak y vav kashti mnogo obichat cupi. Shte cledvam tvoiata retzepta y shte ti pisha kak e ctanalo. Az cam ot Stara Zagora, no sega jiveia v Madrid!
Здравей Румяна! Ти готвиш толкова сложни неща, че една супа няма да те затрудни. Вероятно просто не ти допада да готвиш супа. Обаче щом у вас обичат да я хапват - залавяй се. У нас е обратното. Хубав ден и наистина ще чакам снимки. :)
ОтговорИзтриванеDobre, dobre, shte ti pratia, obeshtavam, no ne znam dali parvo niama da napravia barzata banitza, vidia mi se ctrajotna, az sashto imam edna banitza v Bloga, no v tozi za cladkishi, eto clagam link,
ОтговорИзтриванеhttp://losnaranjosreposteria.blogspot.com/2011/08/banitza-strudel-de-queso-feta-bulgaro.html
Do ckoro!