Начална страница

неделя, 18 октомври 2015 г.

Парти хапки

„Случайността е псевдоним на Бога, когато не иска да се подпише със собственото име.“
Анатол Франс


Лидл, отново ми поднесе уханна и апетитна кошница с комплимент към мене! Това е втория път през тази година, когато в тежък личен момент, неочаквано ме усмихвате с изненадата си. Благодаря Лидл!


Аз съм без настроение и не ми се готви….а, въпреки това дори съм гладна. Пия горещо кафе в дъждовен есенен ден и получавам специална доставка. Успявам първо да снимам кошницата с продуктите и захапвам топлия кроасан с удоволствие. Отпивам от кафето, но любопитството и апетита ми нарастват и продължавам лакомо към другите продукти. Едва се сдържам да оставя по някое резенче от деликатесите и мисля как да ги приготвя?! 


Правя бърза справка с Гугъл, защото до сега не съм опитвала този тип сирене и шунка:
  • Камамбер е поредният върховен представител от групата на меките френски сирена, като се характеризира с лека плесен и се отличава с мека кремообразна текстура. Деликатният вкус много подхожда на плодове, зеленчуци, ядки и меса. Топлинната обработка разрушава вкуса и аромата на сиренето.
  • Хамон е вид сухо-сушена испанска шунка, приготвена от заден бут на прасе на свине. Испанският хамон се консумира на стайна температура, т.е. около 21ºС. Реже се на тънки ивици и е страхотно мезе за вино, за приготвяне на сандвичи, пици, салати, хапки...Това е деликатес за галеници на съдбата, каквито сме ние днес. Нежна текстура, ярък розово-червен цвят и мрамориран десен, интензивен аромат и необикновено приятен вкус. Нашето пакетче е нарязано на съвършено тънки, почти прозрачни резени. 


И решавам, че ще приготвя сандвичи, или не по-скоро хапки. Формата, разбира се морска - ние сме на морето и като полъх от отминалото лято.

Главните герои, където в произволно количество, разбира се са: 
  • Пита сирене Камамбер (250г); 
  • Ленти испански Хамон Серано (100г); 
  • Хляб със семена от Lidl (700г); 
  • Разтопено краве масло Pilos (125г); 
Допълнително:
  • Няколко листа зелена салата; 
  • Чепка с бяло сладко грозде; 
  • Краставица; 
  • Червена чушка; 
  • Маслини; 
  • Орехи; 
  • Клечки за зъби. 

Нарязах хляба на красиви и равни филийки и всяка разделих на още няколко парчета, така, че да се получи малка удобна хапка за сандвич. Филийките по желание може да се препекат леко. 
Намазах с тънък слой масълце. 
Нарязах и останалите продукти на резанчета с подходяща за хляба форма и големина. 
Аранжирах продуктите и забождох в хляба чрез клечка за зъби. 
Отварихме бутилка вино и атакувахме и хапките без значение от формата им. Много е вкусна комбинацията от миризливото френско сиренце, сладко български грозде, уникално испанско месо в комбинация с вкусен хляб със зърна. 

Корабче, след корабче поставяхме в устите си, където леко започнаха да плуват с глътка вино и да се топят. Бавно почувствахме вкуса им - наслада, граничеща с блаженство.



Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми. 


9 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря! Жалко, че напоследък нямам вдъхновение.

      Изтриване
  2. Еха строхотни парти хапки! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Lovely blog. Thanks for sharing with us.This is so useful.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте яки сте

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятно вкусно изглеждащо. Страхотно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Силвия! С хубави продукти няма как да не стане хубав сандвич, особено като пестиш от хляба. :)

      Изтриване
  6. 🥗 Страхотен сайт... Обожавам да чета такива блогове! Разтоварват ме, от гадните новини по телевизора... Благодаря за полезната инфомация! Желая Ви успех и здраве!
    👨‍🍳 Gladen - кулинарна мрежа за гладници 😋

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...