Начална страница

понеделник, 8 август 2011 г.

Картофена супа със сирене


Необходими продукти:
  • картофи 0.500 кг;
  • кромид лук 1 средно голяма глава;
  • краве масло 30 г;
  • сирене 150 г (твърдо сухо сирене);
  • лимон 1 бр;
  • сол;
  • черен пипер.
Начин на приготвяне:

Изистваме и разрязваме лука на кръст от към перата, като внимавеме разреза да не достига до края и главата да остане цяла, за да може да си пуска добре сока. Сваряваме я заедно с нарязаните картофи в 5 чаши подсолена вода, добавяйки черен пипер и сол. Внимаваме да не пресолим, особенно ако и сиренето ни е солено. При готовност, оставяме да позастине и настъргваме сиренето в супата. Добавяме масло и сервираме с резени лимон. Супата може да се консумира и студена, особенно ако маслото се замени с олио.


Забележка: Вида и вкуса на супата зависи най-вече от добавеното сирене. Препоръчително е да бъде старо и сухо сирене, а не тип "крема сирене", защото в горещия бульон то се размеква и разтопява и изглежда като пресечена застройка на повърхността. За съжаление все по-трудно ми става да открия подобно сирене и моята супа рядко успява да се получи такава, каквато препоръчвам да изглежда вашата, въпреки, че използвах два вида сирена. Успокоителното е, че е много вкусна и въпреки не дотам добрия й вид понякога.


Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.

6 коментара:

  1. Да ти кажа честно, досега сиренце съм слагала само на спаначена супа, но като гледам, колко апетитно изглежда картофената ти супа така, задължително ще пробвам.:-)
    Благодаря за споделената рецепта!
    Прекрасен и усмихнат ден!:-)

    ОтговорИзтриване
  2. Снимките са малко неугледни, но както казах това зависи от сиренцето. Дъщеря ми обожава тази простичка, лека и обикновенна супа. Дано да ти се получи вкусна и да се превърне в част от семейното меню. Може да не спазваш пропорциите, а да се съобразиш с твоя вкус. С повечко картофки бульона става по-гъст от нишестето. Непременно се похвали и покажи резултата!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз съм от любителите на комбинацията картофи със сирене, та и често в картофената супа добавям от него. Много е вкусно, а и от снимките ти се вижда добре :)

    Имаш хубав блог :)

    Приятна събота :)

    ОтговорИзтриване
  4. fedora благодаря! Според мене снимките не станаха успешни, но ти явно познаваш вкуса на тази супичка. Аз пък вчера цял ден седя на плажа, препичам се и си мечтая за твоите бухтички, чийто аромат сякаш достигна чак у нас.

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересна комбинация! Аз определено съм от хората, които биха сложили сирене почти на всичко и определено трябва да се пробва и тази рецепта :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Габи, тази супа е много традиционна у нас. Дано и на вас ви ви хареса. Приготвя се много бързо.

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...