С благодарност на Зори за рецептата.
Необходими продукти :
Начин на приготвяне:
- 500 гр. свински бут или плешка - около 6-7 шишчета
- гъби, зелена чушка, червена чушка, лук
- около 100 мл. бяло вино;
- соев сос;
- 1 ч.л. горчица;
- 2-3 с.л. майонеза;
- 3-4 скилидки счукан чесън;
- сол;
- черен пипер;
- 2-3 щипки розмарин.
Начин на приготвяне:
Продуктите за маринатата се смесват. Месото се нарязва на кубчета и се изсипва в сместта за мариноване, като се размесва хубаво. Добре е да престоят така 1 нощ, но и 3-4 часа са достатъчни, ако не разполагате с повече време.
На другият ден маринованите кубчета се нанизват на шишче, като след всяко кубче месо се реди кръгче лук, парче чушка, гъбка, може и кръгче тиквичка, патладжан и изобщо каквото имате и каквото обичате. Колкото по-шарени, толкова по-хубави и вкусни.
Нанизаните шишчета се комплектоват по 2-3 или колкото смятате да има в една порция и всяка порцийка се пакетира във фолио за печене. На всяко пакетче се сипва по лъжичка от мариноващата смес и се слага по една бучица масло. Пакетчетата се нареждат в тавичка и се пекат около час, час и половина на 200 гр. След това време тавата се вади, пакетчетата леко сеотварят отгоре, за да се зачерви и се допичат още около 15-20 минутки, до хубав "загар".
С подходяща гарнитура изпиват много винце!
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Пробвахме ги, страхотни са, мерси за хубавата рецепта
ОтговорИзтриванеТеди, радвам се! Тъкмо днес мариновах по подобен начин месце и се сетих, че отдавна не съм приготвяла шишчета.
Изтриване