Начална страница

вторник, 5 април 2011 г.

Понички


Това е една интересна рецепта, една от многото такива, които намирам в блога на Йоли. Препоръча ми я приятелка, препоръчвам ви я и аз. Харесвам рецепти, които са лесни за изпълнение и позволяват творчество в изпълнението им. Лесна и ефектна.


Необходими продукти за 15-16 понички:
  • 2 яйца;
  • 250мл прясно мляко;
  • 2 с.л.топено масло;
  • 125г брашно;
  • 1/4ч.л.сол
  • течно масло за намазване.
Начин на приготвяне:
  • Всички продукти трябва да са със стайна температура. С миксер разбийте яйцата , млякото и маслото. Наведнъж сипете брашното и солта. Доразбийте още малко докато сместа стане гладка и без бучки.
  • Загрейте фурната на 200*. В тавичка с легла за кексчета поставете хартиени капсули и ги намажете леко с масло. Сложете тавата във фурната да се загрее. Внимавайте да не прегори хартията на капсулите,нужно е само тавата да стане гореща. Сипете в леглата тестото като ги напълните не повече от 2/3.

Моите формички, в които пекох са силиконови и не знам дали заради това или заради друго, но ми се получиха по-различни от показаните на Йоли. това обаче не ми попречи да ги напълня поотделно с различни видове салати, защото пак се образува в тях кухина. 


Изпечете поничките за 15-20 мин. или до тяхното подуване и зачервяване. Не отваряйте вратата на фурната по време на печенето. След като поничките се изпекат ги оставете за 5 мин.в загасената фурна. След това ги извадете и с клечка за зъби пробийте по една дупчица във всяка от тях за да излезе парата.


Отстранете хартиените капсули и напълнете поничките с плънка по ваш вкус - както солена,така и сладка. Интересното е , че на дъното им се получава отвор, достатъчно голям за да ги напълните без да се налага да ги разрязвате или дупчите както при еклерите.


Е, при мене не се отвори отдолу, а по средата. Не бухнаха според очакванията ми и за да ги напълня, разчупих поничката и после я затворих като кутийка. После аранжирах и ефекта пак се получи. Много успешна и бърза рецепта. Препоръчвам направо да забърквате двойна доза!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...