Необходими продукти:
- 1/2 сух хляб (зависи от тавата);
- 2 бр. яйца;
- 1/2 ч.ч. кисело мляко;
- 1/2 ч.ч.доматено пюре;
- 250 г шунка, пуешко филе или някак в друг вид колбас, наличен в хладилника;
- 7-8 бр. маслини;
- 1-2 бр. зелени чушки (по желание);
- 1 бурканче гъби (за предпочитане е да са пресни);
- 1 ч.ч. настърган кашкавал;
- 1 голяма глава лук;
- 1/2 ч.ч. царевица;
- чубрица;
- босилек;
- риган;
- червен пипер;
- олио.
Начин на приготвяне:
- Намажете тавата с олио и така коричката на "пицата" става хрупкава;
- Наредете филийките, и с допълнително хляб запълнете всички дупки между тях;
- Разбиваме яйцата и киселото мляко и със сместа заливаме филийките и ги запичаме съвсем леко;
- Намазваме обилно с доматено пюре;
- Нареждаме филето, гъбките, чушките, и ръсим с чубрица или босилек;
- Добавяме нарязания на кръгчета лука и посипваме с царевицата;
- Поръсваме с кашкавал;
- Допичаме в умерена форна отгоре и отдолу.
Често пъти при приготвянето на тази пица, оглеждам и използвам залежалите провизии в хладилника и правя най-различни интерпретации, със съвсем малко продукти. Понякога замествам дори киселото мляко с водичка и резултата отново е чудесен. Важното е да има хляб, дом.пюре или лютеница, подправки и особенно достатъчно кашкавал.
стана превъзходна пица БЛАГОДАРЯ ВИ
ОтговорИзтриванеЗдравейте, радвам се, че споделихте мнение и съм щастлива, че ви се е харесала пицата. У нас е любимо ястие.
Изтриванечудна ИДЕЯ..:)
ОтговорИзтриванеИ вкусна!
ИзтриванеБързо.. лесно и мноооого вкусно... добър начин да оползотворим продуктите от хладилника.. аз.. имах и кисели краставички.. и сложих и от тях и стана наистина превъзходно! Благодаря за чудесната рецепта!!
ОтговорИзтриванеТова с добавянето на киселите краставички е страхотна идея. У нас не се заседяват, иначе и аз бих пробвала. :)
ИзтриванеZa vtori pat q prvaq stava prevazhodna blagodarq
ОтговорИзтриванеДано да се превърне в любимо ястие на цялото семейство!
ИзтриванеА след стопляне става ли за ядене? ще я правя днес и се чудя кога да я почна
ОтговорИзтриванеСтава разбера се, но безспорно е по-вкусна веднага след печене и като поизстине и се постегне малко. Ако е много мокра, има вероятност и да се раздроби при сервиране.
ОтговорИзтриванеДобре, благодаря. :)
ИзтриванеМоля, ще чакам да споделите резултата! Дано ви е вкусно! :)
ИзтриванеПозабравена (за мен) лесна и добра рецепта! Няма какво да се сгреши и става с различни, каквито има налични продукти.
ОтговорИзтриванеДа, наистина е лесна рецепта и става много вкусна пица. Всичко, което е изостанало в хладилника като продукти, може да влезе в употреба.
Изтриване