Начална страница

сряда, 2 февруари 2011 г.

Пица с хляб



Необходими продукти:
  • 1/2 сух хляб (зависи от тавата);
  • 2 бр. яйца;
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко;
  • 1/2 ч.ч.доматено пюре;
  • 250 г шунка, пуешко филе или някак в друг вид колбас, наличен в хладилника;
  • 7-8 бр. маслини;
  • 1-2 бр. зелени чушки (по желание);
  • 1 бурканче гъби (за предпочитане е да са пресни);
  • 1 ч.ч. настърган кашкавал;
  • 1 голяма глава лук;
  • 1/2 ч.ч. царевица;
  • чубрица;
  • босилек;
  • риган;
  • червен пипер;
  • олио.

Начин на приготвяне:

  1. Намажете тавата с олио и така коричката на "пицата" става хрупкава;
  2. Наредете филийките, и с допълнително хляб запълнете всички дупки между тях;
  3. Разбиваме яйцата и киселото мляко и със сместа заливаме филийките и ги запичаме съвсем леко;
  4. Намазваме обилно с доматено пюре;
  5. Нареждаме филето, гъбките, чушките, и ръсим с чубрица или босилек;
  6. Добавяме нарязания на кръгчета лука и посипваме с царевицата;
  7. Поръсваме с кашкавал;
  8. Допичаме в умерена форна отгоре и отдолу.
Често пъти при приготвянето на тази пица, оглеждам и използвам залежалите провизии в хладилника и правя най-различни интерпретации, със съвсем малко продукти. Понякога замествам дори киселото мляко с водичка и резултата отново е чудесен. Важното е да има хляб, дом.пюре или лютеница, подправки и особенно достатъчно кашкавал.






14 коментара:

  1. стана превъзходна пица БЛАГОДАРЯ ВИ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, радвам се, че споделихте мнение и съм щастлива, че ви се е харесала пицата. У нас е любимо ястие.

      Изтриване
  2. Бързо.. лесно и мноооого вкусно... добър начин да оползотворим продуктите от хладилника.. аз.. имах и кисели краставички.. и сложих и от тях и стана наистина превъзходно! Благодаря за чудесната рецепта!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това с добавянето на киселите краставички е страхотна идея. У нас не се заседяват, иначе и аз бих пробвала. :)

      Изтриване
  3. Za vtori pat q prvaq stava prevazhodna blagodarq

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано да се превърне в любимо ястие на цялото семейство!

      Изтриване
  4. А след стопляне става ли за ядене? ще я правя днес и се чудя кога да я почна

    ОтговорИзтриване
  5. Става разбера се, но безспорно е по-вкусна веднага след печене и като поизстине и се постегне малко. Ако е много мокра, има вероятност и да се раздроби при сервиране.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре, благодаря. :)

      Изтриване
    2. Моля, ще чакам да споделите резултата! Дано ви е вкусно! :)

      Изтриване
  6. Позабравена (за мен) лесна и добра рецепта! Няма какво да се сгреши и става с различни, каквито има налични продукти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина е лесна рецепта и става много вкусна пица. Всичко, което е изостанало в хладилника като продукти, може да влезе в употреба.

      Изтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...