Необходими продукти:
Платка:
Готов блат или бисквите стрити на прах, напоени с масло.
Мус:
- 150 г. бонбонки виолетки;
- 1 опаковка сирене филаделфия (или крема сирене);
- 500 г. сметана за разбиване;
- 5 листа желатин (1 пакетче - достатъчно за 500 мл);
- 125 мл.прясно мляко за заливката;
- 150 г вода;
- 50 г. бонбонки виолетки;
- 2 листа желатин (1/2 пакетче - достатъчно за 250 мл);.
Начин на приготвяне:
- Ако ще се използва готов блат, то той може да се сиропира първо. Сиропа е пожелание, като се прави примерно с 1с.л. ликьор от къпини с 2 с.л.сок от портокал. Ако ще правите платка от бисквите, необходимо е те да се стрият на прах и да се замесят с масло на тесто, което се разстила на дъното на формата.
- Слагаме желатина в студена вода да набъбва. Счукваме виолетките до прах. Разбиваме сметаната и добавяме внимателно праха от виолетките. Загряваме млякото и добявяме желатина предварително втечнен на водна баня. Като поизстине малко сместта, добавяме крем- сиренето и разбиваме добре. След това добавяме разбитата сметанова смес и разбъркваме. Поставяме пръстен около блата. Изсипваме муса върху блата. Слагаме подноса в хладилника за няколко часа, за да стегне, като през това време приготвяме заливката.
- Добавяме желатина в студена вода да набъбне. Загряваме водата и добaвяме виолетките и бъркаме до пълното им стопяване. Желатина го втечняваме на водна баня и го добавяме към сиропа с виолетки.
- Когато муса от виолетки е започнал да се желира, изсипваме заливката отгоре и оставяме още 2 часа в хладилника да се желира до пълна готовност.
- Внимателно отстраняваме пръстена от сладкиша и аранжираме по желание.
Интернет източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!