Начална страница

четвъртък, 7 април 2011 г.

Чийз торта с мус от виолетки


Необходими продукти: 

Платка:
Готов блат или бисквите стрити на прах, напоени с масло.


Мус:
  • 150 г. бонбонки виолетки;
  • 1 опаковка сирене филаделфия (или крема сирене);
  • 500 г. сметана за разбиване;
  • 5 листа желатин (1 пакетче - достатъчно за 500 мл);
  • 125 мл.прясно мляко за заливката;
Заливка: 
  • 150 г вода;
  • 50 г. бонбонки виолетки;
  • 2 листа желатин (1/2 пакетче - достатъчно за 250 мл);.

Начин на приготвяне:
  1. Ако ще се използва готов блат, то той може да се сиропира първо. Сиропа е пожелание, като се прави примерно с 1с.л. ликьор от къпини с 2 с.л.сок от портокал. Ако ще правите платка от бисквите, необходимо е те да се стрият на прах и да се замесят с масло на тесто, което се разстила на дъното на формата.
  2. Слагаме желатина в студена вода да набъбва. Счукваме виолетките до прах. Разбиваме сметаната и добавяме внимателно праха от виолетките. Загряваме млякото и добявяме желатина предварително втечнен на водна баня. Като поизстине малко сместта, добавяме крем- сиренето и разбиваме добре. След това добавяме разбитата сметанова смес и разбъркваме.  Поставяме пръстен около блата. Изсипваме муса върху блата. Слагаме подноса в хладилника за няколко часа, за да стегне, като през това време приготвяме заливката. 
  3. Добавяме желатина в студена вода да набъбне. Загряваме водата и добaвяме виолетките и бъркаме до пълното им стопяване. Желатина го втечняваме на водна баня и го добавяме към сиропа с виолетки. 
  4. Когато муса от виолетки е започнал да се желира, изсипваме заливката отгоре и оставяме още 2 часа в хладилника да се желира до пълна готовност.
  5. Внимателно отстраняваме пръстена от сладкиша и аранжираме по желание.

Интернет източник



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...