Начална страница

неделя, 17 юни 2012 г.

Макарони на фурна


Ако сте приготвяли макарони със сирене за закуска и са ви останали неизядени, можете да ги използвате да пригответе и десерт за по-късно. Със забалежката, макароните да не бъдат много солени, за да не се получи смесен солено - сладък вкус. Някои обичат и целят точно това, но на мене изобщо не ми е любима такава комбинация. Аз използвах друга паста, с форма на панделки, но най-добре и красиво се получава с къси макарони, особено когато се разрежат и в разреза се получават кръгчета като мехурчета, пълни с яйчено - млечната смес.


Необходими продукти: 
  • 250 г макарони; 
  • 50 - 100 г обезсолено сирене (по желание); 
  • 250 мл прясно мляко; 
  • 150г кристална захар; 
  • 2 бр. яйца; 
  • 80 г масло; 
  • 1 бр. пакетче ванилия. 
  • Пудра захар за поръсване. 



Начин на приготвяне: 

Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се изсипват в тава, намазана с маслото. Яйцата се разбиват със захарта и се смесват с млякото. Сместа се ароматизира с ванилията и се изсипва върху макароните, които след това се разбъркват, покриват се с парченцата от маслото и се пекат в умерена фурна до лек жълто - кафяв загар. След като поизстине, поръсва се с пудра захар и се поднасят, докато са топли.




Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.




2 коментара:

  1. Ей така работя и аз- винаги останалото от закуска заминава на фурна- децата ги обожават;)
    Твоите също са страшно апетитни с този загар;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обикновено не остава от закуската, че много ги обичаме тези макарони, ама този път имах и мляко и целенасочено заделих количество. После всички бяха доволни. :)

      Изтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...