Ако сте приготвяли макарони със сирене за закуска и са ви останали неизядени, можете да ги използвате да пригответе и десерт за по-късно. Със забалежката, макароните да не бъдат много солени, за да не се получи смесен солено - сладък вкус. Някои обичат и целят точно това, но на мене изобщо не ми е любима такава комбинация. Аз използвах друга паста, с форма на панделки, но най-добре и красиво се получава с къси макарони, особено когато се разрежат и в разреза се получават кръгчета като мехурчета, пълни с яйчено - млечната смес.
Необходими продукти:
- 250 г макарони;
- 50 - 100 г обезсолено сирене (по желание);
- 250 мл прясно мляко;
- 150г кристална захар;
- 2 бр. яйца;
- 80 г масло;
- 1 бр. пакетче ванилия.
- Пудра захар за поръсване.
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се изсипват в тава, намазана с маслото. Яйцата се разбиват със захарта и се смесват с млякото. Сместа се ароматизира с ванилията и се изсипва върху макароните, които след това се разбъркват, покриват се с парченцата от маслото и се пекат в умерена фурна до лек жълто - кафяв загар. След като поизстине, поръсва се с пудра захар и се поднасят, докато са топли.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Ей така работя и аз- винаги останалото от закуска заминава на фурна- децата ги обожават;)
ОтговорИзтриванеТвоите също са страшно апетитни с този загар;)
Обикновено не остава от закуската, че много ги обичаме тези макарони, ама този път имах и мляко и целенасочено заделих количество. После всички бяха доволни. :)
Изтриване