Днес най-после напече слънчице, стана топличко и аз реших да приготвя таратор, вместо супа. Не, че сега пак не вали обилно, небето е притъмняло, трещят гръмотевици. Току що прочетох прогнозата за следващия месец "До 36 градуса през юни, но и доста дъжд...". Каквото и да е идва лятото - след два дни официално откриват сезона на плажа в Бургас. Ако се случи пак такова време какви ли тържества ще бъдат, ама да му мислят куротистите! Ние сме си тук, на брега, на морето. Та в тази връзка се подсещам и за топлите вечери край плажа, да речем примерно с чаша изстудено узо, тарторче в чаша, весела компания и мноооого лед.
Някой ще каже кой ли не знае как се приготвя тази бърза млечна супа?! Скоро мой познат, разглеждал блога ми, отправи критични бележки относно вида на ястията в публикациите ми. Трябвало да има повече супи и манджички, пък и не всеки умеел да готви. Ако все още е останал някой, който не умее сам да си приготви таратор (а пък има узо :)! ), тази публикация е за него.
Някой ще каже кой ли не знае как се приготвя тази бърза млечна супа?! Скоро мой познат, разглеждал блога ми, отправи критични бележки относно вида на ястията в публикациите ми. Трябвало да има повече супи и манджички, пък и не всеки умеел да готви. Ако все още е останал някой, който не умее сам да си приготви таратор (а пък има узо :)! ), тази публикация е за него.
- 1 бр. кофичка кисело мляко;
- 1 бр средно голяма краставица или 1 бр малка зелена салата (2 щепи спанак);
- 1 с.л. растително масло;
- орехови ядки от 2-3 ореха, едро натрошени и препечени;
- 2 стръка копър (магданоз);
- 1-2 бр. скилидки чесън;
- сол.
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбива добре и се разрежда със студена вода. Прибавя се краставицата, нарязана на дребни кубчета, ситно нарязения копър, растителното масло, счуканият чесън и солта. Ако се използват марули или спанак се нарязват на дребни ивички. Сместа се разбърква добре и се оставя да се охлади. Счуканите и опечени орехови ядки се посипват в таратора, непосрдствено преди да се сервира, защото омекват неприятно.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Аууу, Или,
ОтговорИзтриванене че знам как да си направя таратор, но разлистващата се книжка с продукти много ми хареса;)
И всички снимки изобщо и дето се вика, завиждам ти че си на морето и можеш доста по-скоро да се окажеш на плажа с узо и таратор;)
Хубава вечер!
Мъхче, ясно е, че ти знаеш как да си сготвиш много по-вкусни неща. Книжката се прави лесно с програмка за онлайн редакция на снимки, но тук няма да й правя реклама. Опитах се да ти изпратя линк на мейла, но нещо не ми се получава.
ОтговорИзтриванеДнес от нетърпение пригових наистина морско изкушение - спагети с миди.
И мен много ме впечатли книжката:)
ОтговорИзтриванеОбичам тараторче, особено лятото:)
Ще опитам да ти изпратя линк за книжката...ако ми дадеш мейл, че в профила ти не го намерих. :)
Изтриване