Необходими продукти:
- 500 гр пресни крехки тиквички;
- 0,5 ч.л. сол ( или на вкус);
- 100 мл зехтин (в краен случай – олио);
- 3 с.л. винен оцет;
- 2 с.л. мед;
- 2-3 скилидки чесън ( може да поеме и повече);
- магданоз, копър;
- смлян чер пипер.
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват. Без да се белят, се нарязват на ивички с помощта на белачка за картофи по цялата дължина. Посоляват се и се оставят 30-ина минути в хладилника. В това време се приготвя маринатата. В купа се смесват зехтина, меда, оцета, черния пипер, чесъна и ситно нарязаните зелени съставки, хубаво се разбъркват.
Изстискват се леко и се отцеждат тиквичките от водата която се е отделила. Прибавят се в маринатата и се разбъркват добре. Купата с тиквичките се оставя в хладилника поне 2 часа, отвреме на време може да се разбъркват.
Аз лично нямам толкова търпение и ги почвам по-рано от определеното време.
Получава се свежо, хрупкаво и вкусно! Непременно опитайте!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!