Начална страница

петък, 27 май 2011 г.

Салата от тиквички в сладко-кисела марината


Необходими продукти:
  • 500 гр пресни крехки тиквички;
  • 0,5 ч.л. сол ( или на вкус);
  • 100 мл зехтин (в краен случай – олио);
  • 3 с.л. винен оцет;
  • 2 с.л. мед;
  • 2-3 скилидки чесън ( може да поеме и повече);
  • магданоз, копър;
  • смлян чер пипер.

Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват. Без да се белят, се нарязват на ивички с помощта на белачка за картофи по цялата дължина. Посоляват се и се оставят 30-ина минути в хладилника. В това време се приготвя маринатата. В купа се смесват зехтина, меда, оцета, черния пипер, чесъна и ситно нарязаните зелени съставки, хубаво се разбъркват.


Изстискват се леко и се отцеждат тиквичките от водата която се е отделила. Прибавят се в маринатата и се разбъркват добре. Купата с тиквичките се оставя в хладилника поне 2 часа, отвреме на време може да се разбъркват.

Аз лично нямам толкова търпение и ги почвам по-рано от определеното време. 


Получава се свежо, хрупкаво и вкусно! Непременно опитайте!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...