Необходими продукти:
За 5 порции
- ½ пиле;
 - 1 бр. морков;
 - 1 тънък резан целина (пащърнак);
 - 1 корен магданоз;
 - ½ глава кромид лук;
 - 1/3 ч.л. сол;
 - 3-4 с.л. растително масло;
 - 1 бучка (колкото орех) масло;
 - 2/3 ч.ч. брашно;
 - 1 бр. жълтък;
 - ¼ ч.ч. лимон (за сок);
 - ¼ ч.ч. прясно мляко;
 - 1 с.л. сметана (по желание).
 
Начин на приготвяне:
Почистеното и измито пиле се нарязва на порции и се залива със студена
вода. Оставя се да заври, отпенва се и се посолява. Прибавят се почистените,
измити и нарязани на дребни парчета моркови, целина и кромид лук. Варенето
продължава до пълно сваряване на месото. След това то се изважда, а бульона се
прецежда. 
В сгорещеното растително масло се поставя брашното, разбърква се до
светлокремав цвят и веднага се разрежда първо със студен, а след това с горещ
бульон, като непрекъснато се бърка, за да не се образуват бучици. Бульонът се
прибавя докато се получи гъст сос, който се вари няколко минути и се отстранява
от огъня.
Жълтъкът се разбива с прясно мляко и лимоновия сок, прибавя се по желание и
1 с.л. сметана. Готовият сос се застройва с яйчно-млечната смес и се оставя
отново да заври, след което се отстранява от огъня.
Месото може да се обезкости. При поднасяне се поставя в чинията и се залива
със соса.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!