Начална страница

събота, 7 януари 2012 г.

Пиле фрикасе


Необходими продукти:
За 5 порции

  • ½ пиле;
  • 1 бр. морков;
  • 1 тънък резан целина (пащърнак);
  • 1 корен магданоз;
  • ½ глава кромид лук;
  • 1/3 ч.л. сол;
  • 3-4 с.л. растително масло;
  • 1 бучка (колкото орех) масло;
  • 2/3 ч.ч. брашно;
  • 1 бр. жълтък;
  • ¼ ч.ч. лимон (за сок);
  • ¼ ч.ч. прясно мляко;
  • 1 с.л. сметана (по желание).


Начин на приготвяне:

Почистеното и измито пиле се нарязва на порции и се залива със студена вода. Оставя се да заври, отпенва се и се посолява. Прибавят се почистените, измити и нарязани на дребни парчета моркови, целина и кромид лук. Варенето продължава до пълно сваряване на месото. След това то се изважда, а бульона се прецежда.
В сгорещеното растително масло се поставя брашното, разбърква се до светлокремав цвят и веднага се разрежда първо със студен, а след това с горещ бульон, като непрекъснато се бърка, за да не се образуват бучици. Бульонът се прибавя докато се получи гъст сос, който се вари няколко минути и се отстранява от огъня.


Жълтъкът се разбива с прясно мляко и лимоновия сок, прибавя се по желание и 1 с.л. сметана. Готовият сос се застройва с яйчно-млечната смес и се оставя отново да заври, след което се отстранява от огъня.
Месото може да се обезкости. При поднасяне се поставя в чинията и се залива със соса.



Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...