Начална страница

понеделник, 19 декември 2011 г.

Зимна салата с макарони и риба


Докато приготвях коледните сладки, опитвайки тук-там по някоя прегоряла бисквитка, ми се прияде нещо по-пикантно и най-вече солено. Поразгледах наличните провизии в килера и хладилника и разбрах, че никоя рецепта не е подходяща за моя случай, а трябва да импровизирам.

Необходими продукти:
  • 1 добре узряло, но твърдо авокадо; 
  • Мариновани краставички- 4-5 бр.; 
  • Печени (мариновани) червени чушки или камби;
  • 1 кутийка маринована херинга (скумрия в доматен сок); 
  • Твърдо сварени дребни макарони;
  • Зелен лук;
  • Маслини;
  • Пресен или сух магданоз;
  • Зехтин и сол ако има нужда;
  • Лимон.
Всички продукти се режат на ситно и внимателно са разбърква, за да не се разкъсат и да развалят общия вид на салатата. Моето авокадо беше презряло и силно омекнало и се превърна по-скоро в спояваш пастет на салатата. Авокадото има специфичен вкус, но мисля, че в случая би могло много успешно да се замени с прясна сурова хрупкава тиквичка. Количествата на продуктите се добавят в зависимост от наличното и най-вече според вкуса ни. Трябва да се внимава с подправките - мазнината, солта и киселината. Моите камби, краставички и риба бяха предварително силно овкусени, дори пикантни. По-добре да разбъркате всичко и да оставите салатата да преседи 1-2 часа в хладилника, преди да добавяте още. Ако все пак някой от вкусовете надделява, имайте готовност да добавите още малко макарони, които бързо ще неутрализират.


Приготвих и алтернативен вариант на салатата, защото дъщеря ми не обича нито риба, нито маслини, нито лук. Всъщност останаха само макароните, краставичките и камбите. Това също е вариант за икономична вкусна салата.


Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.

3 коментара:

  1. Чудесна салатка,съчетание от апетитни продукти!
    Хубава идея ,благодаря !
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ами да ти кажа доста солено изглежда, но и доста апетитно;-) Като се наситя на коледните сладости, със сигурност ще я приготвя:-)
    Благодаря и хубави празници!

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересна и колоритна салатка!
    Поздрави и пожелания за вълшебни празници!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...