Начална страница

сряда, 7 декември 2011 г.

Бърза торта с готови блатове


Вчера беше Никулден. През седмицата не ми достига времето. Опитвам се да приготвям лесни и нетрудоемки рецепти или да импровизирам такива. Показвам Ви моето решение за празничния десерт.

Необходими продукти:
  • Готов блат;
  • 1 пак. нишестян крем за сладкиш (без варене);
  • Прясно мляко;
  • 1 бр. компот от кайсии;
  • Желатин;
  • Банани;
  • Шоколад за украса;
  • Ядки от бадеми;
  • Ванилия.
Начин на приготвяне:

Блатът, който аз използвах беше предварително разделен на 3бр. отделни платки - 2 със светли и една тъмна. В указанията На пакетчето с крема пише пропорцията за добавянето на студено сварено прясно мляко. Приготвяме според указанията крема и добавяме захар ако е нужно. Повечето кремове се получават много течни и не са подходящи за тортата. Вариантът е или да използваме крем, който силно се сгъстява при варене, или както аз направих - добавих желатин. В отцедения сироп от компота, добавяме пакетче ванилия и отделно го желираме, преди да го използваме за напояване на блатовете. Поставяме първата платка в плоска чиния и според диаметъра й притягаме кулинарния пръстен около нея. След това последователно слагаме крем, поливаме с малко сироп от компота, нареждаме нарязани банани. След това притискаме леко втората платка, отново сиропираме, изсипваме крем и нареждаме плодовете от компота. Следва третата платка, която отново леко притискаме съм тортата, за да се уплътнят плодовете в крема и добре да слепнат платките. Отгоре отново в същия ред поливаме сироп, заливаме с малко крем и оставяме тортата хубаво да се стегне в хладилника за 2-3 часа. Между отделните пластове върху крема, може да се покапва  и разтопен карамел.



След това, внимателно отделяме пръстена, който ни е служил за преграда и оформяне на тортата и започваме да аранжираме според вкуса си. С остатакът от крема хубаво заглаждаме стените на тортата. Декорираме с парченца шоколад, банани, потопени в желатин (за да не потъмненят), ядки и всичко друго, което обичаме и ни стори подходящо. Правила съм най-различни подобни торти, всяка от които си има своя различна визия. Според използваните крем и плодовете се получават и различни вкусове. 


Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.



5 коментара:

  1. Много вкусно!!! Комбинацията от кайсии, банан, ядки, шоколад... звучи и изглежда адски сочно и апетитно!

    ОтговорИзтриване
  2. Пия си кафенцето с удоволствие и си взимам парченце от тази богата торта:)

    ОтговорИзтриване
  3. Страшно апетитно изглежда тази торта!
    Много ми харесва коледната ти премяна :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубава и висока торта се е получила! Страхотна!:)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Ви. Много обичам всичко, свързано с коледните празници. Изпълвам се с голямо въодушевление и реших да го отразя и в блога си, въпреки, че навън времето е по-скоро пролетно.
    Тортата е простичка и обикновена, но се изяжда скоростно бързо.

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...