- 2 средни сладки картофи;
- 1/2 ч.л.сол;
- 1/2 ч.л. смлян кимион;
- 1/2 ч.л. чили на прах;
- 1/2 ч.л. червен пипер;
- 1/4 ч.л. смлян черен пипер;
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220º. Напръскваме със спрей с мазнина тава с незалепващо покритие и я оставяме настрани. Почистваме картофите, подсушаваме и ги нарязваме на пръчици. Подреждаме картофите на един слой в тавата. И ги напръскваме отново със спрей с мазнина. В малка купичка смесваме сол, кимион, чили на прах, червен пипер, и черен пипер и я поръсваме върху картофите. Печем в продължение на 20 минути или докато не получат златисто-кафява коричка. Може да ги разбъркаме еднократно, но ако не са залепнали. В противен случай картофите може да се разкъсат. Изваждаме ги от тавата след като поизстинат.
Всеки може да промени подправките според вкуса си. Ако ще се консумират от деца, препоръчително е да се добави само сол без микс от подправки, за да няма този пикантен вкус. Тези хрупкави картофи се получават само ако използваме спрей. С деликатно напръсканата мазнина по краищата се получава лек вкус и приятен загар.
Подходящи са за гарнитура с кетчуп, мезенце за бира.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Щом не се пържат, още следващият път, когато ми се доядат картофки, ще бъдат тези;-)
ОтговорИзтриванеЧудесно,Или, а снимките са страхотни!
Картофките са нещо любимо вкъщи, но не съм ги приготвяла досега никога по този начин, което не е непоправимо :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата, Или! Изглеждат отлично!