Начална страница

неделя, 6 ноември 2011 г.

Пържени филийки


Страшно калорично, нездравословно и вкусно.

Необходими продукти:

  • 2-3 бр. яйца;
  • 6-7 филии поизсъхнал хляб;
  • олио за пържене;


Начин на приготовяне:

Яйцата се измиват с гореща вода. Чукват се едно по едно в дълбока чиния и се разбиват с вилица. Олиото се загрява в тигана добре. Ако хляба е много сух, леко може да се намокри с вода (или да се долее малко в яйчената смес) и така стават по-меки, отколкото само с яйце. Филийките се топват бързо от двете страни в яйчената смес (за да не попиват ного) и се пържат от двете страни до златисто. Чувствително омекват, ако след изваждането се оставят в затворен съд. Ако, вместо да топнете филията, я задържите малко в сместа, има опасност да поеме твърде много вода и да стане „кашкава”. Поднесете топли със сладко, желе, мед, сирене или захар. 
Добър апетит!



Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.

7 коментара:

  1. Или, те обикновено калоричните и нездравословните храни са най-вкусни.:-))) Кой ще откаже такива златни филийки с вкусен медец или сладко.:-))) Невероятни са, снимките са страхотни!
    Хубава неделна вечер и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ги обичам пържените филийки, още повече когато са сервирани със сиренеце, сладко или мед - удоволствието е гарантирано :))
    Разкошни си ги направила!!! И много есенно настроение лъха, както от снимките, така и от блога ти :)

    ОтговорИзтриване
  3. Мале, как ми се приядоха филийки късно вечерта! :) Много апетитни снимки.:)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви много за приятелството, както и за това, че се отбивате тук!
    Федора, освен блога ми, цялата къща съм засипала с тикви, шишарки, есенни листа и клечки. Напоследък започнах да харесвам и есента. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, всички вкусни неща са нездравословни и калорични. Много апетитни снимки!
    Листопадът ми действа някак успокояващо :)

    ОтговорИзтриване
  6. аз пържа филийки по друг начин и стават като мекици ,разбивам 1, 2, яйца , добавям вода около чаша,,водна'' слагам брашно в което съм сложила полвин лъж чаена сода за хляб всичко го разбивам получава се палачинкова смес , топя филийките и пържа бухват като мекици може да се гарнират със сладко или сирене

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесна идея, непременно ще опитам някой път този начин на приготвяне. Аз не си падам по панировките и пържените продукти, но дъщеря ми предполагам, че е във възторг!

      Изтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...