Страшно калорично, нездравословно и вкусно.
Необходими продукти:
- 2-3 бр. яйца;
- 6-7 филии поизсъхнал хляб;
- олио за пържене;
Начин на приготовяне:
Яйцата се измиват с гореща вода. Чукват се едно по едно в дълбока чиния и се разбиват с вилица. Олиото се загрява в тигана добре. Ако хляба е много сух, леко може да се намокри с вода (или да се долее малко в яйчената смес) и така стават по-меки, отколкото само с яйце. Филийките се топват бързо от двете страни в яйчената смес (за да не попиват ного) и се пържат от двете страни до златисто. Чувствително омекват, ако след изваждането се оставят в затворен съд. Ако, вместо да топнете филията, я задържите малко в сместа, има опасност да поеме твърде много вода и да стане „кашкава”. Поднесете топли със сладко, желе, мед, сирене или захар.
Добър апетит!
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Или, те обикновено калоричните и нездравословните храни са най-вкусни.:-))) Кой ще откаже такива златни филийки с вкусен медец или сладко.:-))) Невероятни са, снимките са страхотни!
ОтговорИзтриванеХубава неделна вечер и успешна нова седмица!
Много ги обичам пържените филийки, още повече когато са сервирани със сиренеце, сладко или мед - удоволствието е гарантирано :))
ОтговорИзтриванеРазкошни си ги направила!!! И много есенно настроение лъха, както от снимките, така и от блога ти :)
Мале, как ми се приядоха филийки късно вечерта! :) Много апетитни снимки.:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви много за приятелството, както и за това, че се отбивате тук!
ОтговорИзтриванеФедора, освен блога ми, цялата къща съм засипала с тикви, шишарки, есенни листа и клечки. Напоследък започнах да харесвам и есента. :)
Ех, всички вкусни неща са нездравословни и калорични. Много апетитни снимки!
ОтговорИзтриванеЛистопадът ми действа някак успокояващо :)
аз пържа филийки по друг начин и стават като мекици ,разбивам 1, 2, яйца , добавям вода около чаша,,водна'' слагам брашно в което съм сложила полвин лъж чаена сода за хляб всичко го разбивам получава се палачинкова смес , топя филийките и пържа бухват като мекици може да се гарнират със сладко или сирене
ОтговорИзтриванеЧудесна идея, непременно ще опитам някой път този начин на приготвяне. Аз не си падам по панировките и пържените продукти, но дъщеря ми предполагам, че е във възторг!
Изтриване