Необходими продукти:
- 10-15 бр. гъби (печурки);
- чесън;
- настърган кашкавал;
- черен пипер;
- масло;
- сол;
- колбас по желание;
- магданоз.
Начин на приготвяне:
Гъбите се измиват и се отделят пънчетата. Нареждат се в тава с отвора нагоре с олио и във всяка се слага от ситно нарязания чесън, масло, сол и черен пипер. Запичат се за около 10 минути и след това се поръсват с настъргания кашкавал. Допича се до зачервяване. По желание може да се сложи някакъв колбас като плънка. Като се извадят се поръсват със ситно нарязан магданоз. След изпичането се нареждат много внимателно в чиния, за да не се излее отделеният при печенето сок.
Поднасят се топли за предястие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!