Тези кексчета в различна форма съм приготвила от основното тесто за ябълков сладкиш. Канелата съм си я спестила и вместо нея към необходимите продукти съм добавила няколко блокчета любим млечен шоколад. Шоколада го използвам за пълнеж и за глазура след изпичане. Когато ще бъде за пълнеж, след приготвянето и разпределянето на ябълковото тесто по формите, поставям отгоре парченца шоколад и лекичко ги натискам навътре. Те потъват и създават невероятно приятен шоколадов вкус. Когато използваме шоколада за глазура, още докато са горещи формичките след изпичане поставяме кубчето шоколад върху кексчето и лекичко размазваме след стопяването му. Вкуса става много различен от обичайния вкус на ябълковото тесто. Възможностите за импровизация са много и всичките, които опитах станаха сполучливи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!