Необходими продукти:
за 4 порции:
- 2 бр. патладжана;
- 4 бр. пиперки;
- 3-4 бр. домата;
- 4-5 бр. скилидки чесън;
- 4 с.л. растително масло;
- 200 гр. натрошено сирене;
- магданоз;
- копър;
- сол;
- маслини за украса.
Начин на приготвяне:
Патладжаните и пиперките се пекат на силна фурна. Обелените зеленчуци се смилат през месомелачка (или, нарязани на ситно, се счукват в дървено хаванче) и се смесват с настърганите на ренде червени домати, счукания в сол чесън и нарязаните копър и магданоз. Зеленчуковата смес се разбърква с растителното масло, което се прибавя постепенно. Добавя се натрошеното сирене и се посолява на вкус. Украсява се с маслини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!