Начална страница

понеделник, 30 май 2011 г.

Салата с елда, гъби и зеленчуци


Необходими продукти:
за 6 порции
  • 450 г сварена светла елда;
  • 3 стръка пресен лук;
  • 3 бр. малки моркова;
  • 12 бр. сурови печурки;
  • 3 бр. средно големи домата;
  • 3 бр. скилидки чесън;
  • магданоз, копър, босилек;
  • сол;
  • черен пипер;
  • 90 мл. зехтин;


Начин на приготвяне: 

Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва на ситното ренде, а печурките се нарязват на филийки. Доматите се смесват със сварената елда, счукания чесън, подправките и зехтина. Всичко се разбърква. Слага се в купа и се натъпква, след което се обръща в салатена чиния. Украсява се с листенца пресен босилек.

2 коментара:

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...