Необходими продукти:
за 6 порции
- 450 г сварена светла елда;
- 3 стръка пресен лук;
- 3 бр. малки моркова;
- 12 бр. сурови печурки;
- 3 бр. средно големи домата;
- 3 бр. скилидки чесън;
- магданоз, копър, босилек;
- сол;
- черен пипер;
- 90 мл. зехтин;
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва на ситното ренде, а печурките се нарязват на филийки. Доматите се смесват със сварената елда, счукания чесън, подправките и зехтина. Всичко се разбърква. Слага се в купа и се натъпква, след което се обръща в салатена чиния. Украсява се с листенца пресен босилек.
Гъбите сурови ли се ядат??
ОтговорИзтриванеАз ги ям сурови.
Изтриване