Начална страница

вторник, 26 април 2011 г.

Агнешко печено



Необходими продукти:  
  • 1 бр. агнешка плешка;
  • 200 гр лук кромид стар;
  • 100 гр ориз;
  • 250 гр дроб бял агнешки;
  • 250 гр дроб черен агнешки;
  • 80 гр масло;
  • 30 мл олио;
  • 2 гр черен пипер млян;
  • 1 вр. джоджен пресен;
  • 1 1/2 ч.л. червен пипер;


Начин на приготвяне:
  1. Направете разрез под крака между ребрата и плешката и в този отвор ще сложим плънката;
  2. Пригответе на плънката: Нарязания на дребно лук, ориза и нарязания на малки парченца агнешки дроб изпържете в кравето масло. Прибавете 1 1/2 чаена лъжичка червен пипер, смления черен пипер и сол на вкус. Когато сместа се изпържи добре, налейте 2 чаени чаши топла вода и четвърт час варете на тих огън. Накрая сложете нарязания наситно пресен джоджен.
  3. С приготвената смес напълнете плешката и зашийте разреза с конец, който след изпичане се отстранява внимателно, за да не се разкъса месото.
  4. Намажете плешката с олиото, оцветено с останалия червен пипер, поставете я в тава и налейте 2 чаши вода, като отгоре покриете с домакинско фолио, за да се задуши и за да не изгори и изсъхне месото.
  5. Печете в умерена фурна до готовност, но не по-малко от 2-3 часа на слаба, до умерена  фурна.
  6. Преди да се нареже, плешката се оставя да постои 15 мин. Сервира се топла с гарнитура от плънката или с дроб сърма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...