Необходими продукти:
- 1 бр. агнешка плешка;
- 200 гр лук кромид стар;
- 100 гр ориз;
- 250 гр дроб бял агнешки;
- 250 гр дроб черен агнешки;
- 80 гр масло;
- 30 мл олио;
- 2 гр черен пипер млян;
- 1 вр. джоджен пресен;
- 1 1/2 ч.л. червен пипер;
Начин на приготвяне:
- Направете разрез под крака между ребрата и плешката и в този отвор ще сложим плънката;
- Пригответе на плънката: Нарязания на дребно лук, ориза и нарязания на малки парченца агнешки дроб изпържете в кравето масло. Прибавете 1 1/2 чаена лъжичка червен пипер, смления черен пипер и сол на вкус. Когато сместа се изпържи добре, налейте 2 чаени чаши топла вода и четвърт час варете на тих огън. Накрая сложете нарязания наситно пресен джоджен.
- С приготвената смес напълнете плешката и зашийте разреза с конец, който след изпичане се отстранява внимателно, за да не се разкъса месото.
- Намажете плешката с олиото, оцветено с останалия червен пипер, поставете я в тава и налейте 2 чаши вода, като отгоре покриете с домакинско фолио, за да се задуши и за да не изгори и изсъхне месото.
- Печете в умерена фурна до готовност, но не по-малко от 2-3 часа на слаба, до умерена фурна.
- Преди да се нареже, плешката се оставя да постои 15 мин. Сервира се топла с гарнитура от плънката или с дроб сърма.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!