Начална страница

неделя, 13 ноември 2011 г.

Пълнени чушки с яйце, сирене и домат


Необходими продукти:
  • 10 бр. средни чушки;
  • 3-4 бр.яйца;
  • 200 гр. сирене;
  • 1-2 бр. домати;
  • Брашно;
  • 50 гр. олио;
  • Сол, черен пипер, магданоз.
Начин на приготвяне:

Чушките се измиват се и се почистват се семето. Зпазват се дръжките и се оформят като капачета, изрязвайки по 2-3 мм навътре от месесттата част, за да могат спокойно да се вмъкнат в отвора. Яйцата се разбъркват и към тях се добавят натрошеното сирене, олиото и брашно, колкото да стане нито много рядко нито много гъсто. Проверете сиренето да не е много солено. Можете да добавите половината сирене, другата половина извара. Ако е само извара става малко безсолно и безвкусно според мене. Различното е, че добавям и ситно нарязани домати, по възможност по-месести. Точните пропорции зависят от това как ги предпочитате. С получената смес се пълнят суровите чушки. Поставят се в намазана с олио тава и добавена 1/2 ч.ч. вода, леко изправени за да не изтече сместа от чушките. Пекат се до готовност, като внимавате да не прегорят.
Изцеждам отделилия се бульон и събирам изтеклата при печенето плънка, добавям малко кисело мляко и пасирам, така, че да се получи сос. Количеството му и малко и е по-скоро за доовкусяване и аранжиране на чушките при сервиране.
Сервират се топли като основно ястие, студени като предястие, но и двата случая са вкусни и бързо се свършват.



Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.

2 коментара:

  1. Отговори
    1. Благодаря Деси! Като прочетох коментара ти дори се изненадох, че съм имала такава рецепта. Трябва и аз да си сготвя чушки, обожавам ги.

      Изтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...