Необходими продукти:
- 10 бр. средни чушки;
- 3-4 бр.яйца;
- 200 гр. сирене;
- 1-2 бр. домати;
- Брашно;
- 50 гр. олио;
- Сол, черен пипер, магданоз.
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват се и се почистват се семето. Зпазват се дръжките и се оформят като капачета, изрязвайки по 2-3 мм навътре от месесттата част, за да могат спокойно да се вмъкнат в отвора. Яйцата се разбъркват и към тях се добавят натрошеното сирене, олиото и брашно, колкото да стане нито много рядко нито много гъсто. Проверете сиренето да не е много солено. Можете да добавите половината сирене, другата половина извара. Ако е само извара става малко безсолно и безвкусно според мене. Различното е, че добавям и ситно нарязани домати, по възможност по-месести. Точните пропорции зависят от това как ги предпочитате. С получената смес се пълнят суровите чушки. Поставят се в намазана с олио тава и добавена 1/2 ч.ч. вода, леко изправени за да не изтече сместа от чушките. Пекат се до готовност, като внимавате да не прегорят.
Изцеждам отделилия се бульон и събирам изтеклата при печенето плънка, добавям малко кисело мляко и пасирам, така, че да се получи сос. Количеството му и малко и е по-скоро за доовкусяване и аранжиране на чушките при сервиране.
Сервират се топли като основно ястие, студени като предястие, но и двата случая са вкусни и бързо се свършват.
Страхотна рецепта !
ОтговорИзтриванеБлагодаря Деси! Като прочетох коментара ти дори се изненадох, че съм имала такава рецепта. Трябва и аз да си сготвя чушки, обожавам ги.
Изтриване