Начална страница

вторник, 1 февруари 2011 г.

Спагети Тоскана

Спагети Тоскана
Необходими продукти:

  • 1 пакет (500г) спагети - тънки и дълги;
  • 1 глава лук;
  • 2-3 скилидки чесън;
  • 100 г домати;
  • 1-2 моркова;
  • 50 г маслини;
  • 100 - 150 г гъби;
  • 100 г шунка, кайма или месо;
  • 60 мл бяло вино;
  • 200 мл готварска сметана или 2 - 3 бр. топени сиренца от триъгълните;
  • босилек, чубрица, риган;
  • сол;
  • бял и черен пипер;
  • мазнина за пържене.


Начин на приготвяне:

Аз първо приготвям сместа и после слагам спагетите да се вариат за да са топли. Загрява се зехтина и се пуска лука и чесънчето до почервеняване, после се изваждат. Колбасът или каймата се запържва, добавят се маслинките и соса, след като поври 7 - 8 мин. се сваля от котлона и се добавя сметана или сиренцата, като се разбърква до стопяването им. Сол не слагам понеже продуктите съдържат такава. Добавят се черен пипер и риган на вкус. Спагетите се сваряват по указания на опаковката. Изцеждат се, разпределят се по чинии и се заливат със соса. Поръсва се с кашкавал на вкус.
Спагети Тоскана
Спагети Тоскана
Спагети Тоскана


2 коментара:

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...