Спагети Тоскана |
- 1 пакет (500г) спагети - тънки и дълги;
- 1 глава лук;
- 2-3 скилидки чесън;
- 100 г домати;
- 1-2 моркова;
- 50 г маслини;
- 100 - 150 г гъби;
- 100 г шунка, кайма или месо;
- 60 мл бяло вино;
- 200 мл готварска сметана или 2 - 3 бр. топени сиренца от триъгълните;
- босилек, чубрица, риган;
- сол;
- бял и черен пипер;
- мазнина за пържене.
Начин на приготвяне:
Аз първо приготвям сместа и после слагам спагетите да се вариат за да са топли. Загрява се зехтина и се пуска лука и чесънчето до почервеняване, после се изваждат. Колбасът или каймата се запържва, добавят се маслинките и соса, след като поври 7 - 8 мин. се сваля от котлона и се добавя сметана или сиренцата, като се разбърква до стопяването им. Сол не слагам понеже продуктите съдържат такава. Добавят се черен пипер и риган на вкус. Спагетите се сваряват по указания на опаковката. Изцеждат се, разпределят се по чинии и се заливат със соса. Поръсва се с кашкавал на вкус.
добра си!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! :)
Изтриване