Начална страница

сряда, 2 февруари 2011 г.

Сирене по шопски


Необходими продукти: 
за 4 порции
  • 500г обезсолено овче сирене;
  • 2 глави лук;
  • 4 обелени домата;
  • 4 яйца;
  • 4 люти чушки;
  • 100г масло (или друга мазнина)
  • чубрица, червен пипер, сол;
  • Извън рецептата добавих и наденичка за разкош.



    Начин на приготвяне:

    Предполагам, че няма дом, в чиято кухня домакината да не се е обурудвала с малки шарени глинени гювечета, които използвам за целта. По изключение съм приготвяла ястието и в тендажера от йенско стъкло, но винаги предпочитам глинения съд. 

    Всички продукти се нарязват и се разпределят равномерно за отделните порции. Нарязва се лука на полушайби. Разпределя се в 4 броя гювечета. Добавяме отгоре по 1 парче сирене, 1 разрязан наполовина домат (дом. пюре или лютеница) и 1 люта чушка и поливаме с малко разстопено масло. Запичаме с капачетата на силна фурна около 15 мин. Аз правя това в микровълнова печка. Малко преди да са готови, чукваме по едно яйце отгоре и ако печем в микровълнова не забравяме да пробием няколко дупчици на жълтъка. Поръсваме с накълцан магданоз (аз нямах и добавих любимата ми чубрица), сол и пипер и печем още малко докато се стегне яйцето.

    (За месоядните добавяме и парче наденица, шунка ...)



    4 коментара:

    1. Браво... Страхотна вкусотия ...

      ОтговорИзтриване
    2. Бърза, лесна и вкусна вкуснотия.

      ОтговорИзтриване
    3. вкусно ястие за бързо време. страхотно предложение за цялото семейство

      ОтговорИзтриване

    Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...