Начална страница

петък, 14 януари 2011 г.

Зелена салата с риба тон


Продукти:
3 порции


  • 1 1/2 бр. зелена салата, според големината;
  • 1-2 стръка пресен лук;
  • 3 бр. домата по желание;
  • 150 гр сладка консервирана царевица;
  • 1-2 броя консерви риба тон в собствен сос;
  • 6 с.л. зехтин;
  • 3 с.л. лимонов сок;
  • Сол на вкус;
  • Маслинки за украса;
  • Листенца мента.



Начин на приготвяне:


Зелената салата се накъсва. Посолява се и се поръсва със зехтина и лимоновия сок. Разбърква се и се слага в салатена чиния. Върху нея в средата се слагат царевичните зрънца (аз нямах такива), а върху тях рибата тон. По средата се поставя черната маслина. Доматът (по желание) се нарязва на полукръгчета, които се нареждат отстрани на салатата. Подходящи напитки за нея са ракия, узо, водка, мастика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...