Начална страница

понеделник, 2 януари 2012 г.

Меденки с аромат на канела и греяно вино


Честита Нова 2012 година! Най-искрени благопожелания за здраве и сили, за ползотворни дела, за топлота и доброта - дарявани и получавани, за дни на радост с усмивки и веселие, за мигове на сбъднати мечти. ♥'♪•♫


Покрай приготовленията и празничната суматоха, не успях предварително да публикувам снимки на коледните ми меденки. Всъщност приготвянето и украсяването им се е превърнало за  мене в традиция. Тук (клик) можете да разгледате тези, които съм заснемала и особено в случая коледните - 1, 2 и разбира се медена къщичка.
Продължавам да си купувам все нови, и нови форми за изрязване на сладки и всяка година се вдъхновявам от различните фигурки. Тази година реших да ги декорирам само чрез марципан. Закупих си готов, защото до сега не съм правила и не ми се искаше да правя експерименти точно преди празника. Изключително съм доволна - марципана се оказа снежно бял, много пластичен и приятен за работа. Въпреки коректното и навременно получаване на поръчката ми от онлайн магазина, едва опазих опечените меденки до украсяването им. Въпреки строгото ми съхранение, пред очите ми безкомпромисно бяха изядени и изчезнаха цели видове с различни форми, които така и не успях да украся - самия Дядо Коледа с чувал на гърба, конче - люлка и други. Всъщност сега го отчитам като услуга, която дъщеря ми направи с изяждането им. :) Тази година тя (казва се Силвия и днес е именничка) много ми помогна и вдъхнови в цялостното приготвяне на празничните сладкиши, заради което още един път й благодаря днес и й казвам колко много я обичам!

И вместо традиционните необходими продукти, публикувам една


‎" Рецепта за Нова Година ! "

Ето едно малко нестандартно, но весело пожелание:

Вземат се 12 месеца! Изчистват се изцяло от егоизъм, озлобеност, завист, скъперничество и страх. 
Всеки месец се разбива на 30 или 31 (в краен случай на 29 или 28 дни), така че запасът да е достатъчен за една година. 
Поотделно се гарнира всеки един от дните - по 1 доза работа и 2 дози радост и хумор. Прибавят се 3 пълни супени лъжици оптимизъм, една чаена лъжица толерантност, зрънце ирония и щипка такт.
След това сместа се залива обилно с любов. 
Готовото ястие се украсява с букетче любезност и се сервира ежедневно с веселие. 

Добър апетит !!!


А който наистина иска да си ги приготви, ето рецептата:

Необходими продукти за меденото тесто (без украсата): 
  • 2 яйца; 
  • 1 к.ч. мед; 
  • 1 ч.ч. кристална захар; 
  • 1/3 ч.ч. олио; 
  • 1/2 кг брашно (приблизително) ; 
  • 1 ч.л. хлябна сода; 
  • 1/2 ч.л. канела на прах; 
  • 1/2 ч.л. счукан или смлян карамфил. 
Начин на приготвяне: тук




























НОВАТА ГОДИНА

Безименна идвам. Вий дайте ми име! 
И празна дохождам. Вий дайте в мен плод! 
Такава ще бъда, каквато сами ме 
изваете вие във своя живот. 

Щастлива наричат ме Нова Година 
онез, що не знаят, че празен съм съд. 
Аз пусто поле съм, което в градина 
цветуща превръща единствен трудът. 

От мен радост чакат онези, които 
в съдбата измамна са вдали сърце. 
Аз буен поток съм и в мойто корито 
се крий златен пясък за смели ръце. 

Аз взимам и давам. Въздигам и свалям. 
Аз водя към Бога, към ада влека. 
Аз чистя душите и в грях ги окалям. 
Аз давя и къпя — чудата река. 

Безименна идвам. Вий дайте ми име! 
Безлика дохождам сред вас във света. 
Такава ще бъда, каквато сами ме, 
о, люде, отпратите към вечността. 

Архимандрит Серафим

Забележка: продуктите за приготвяне на меденките съм публикувала вече в друга моя публикация - Медена къщичка.


Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.

4 коментара:

  1. Приказно красиво е тук!!!
    Честита Нова година с пожелания да е здрава и успешна, много вдъхновена и щастлива!
    Моите адмирации за идеите, изпълненията и презентациите, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Много е красиво тук :)
    Мисля да съм чест твой гост Или :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Ви момичета! Развам се, че ви е приятно в блога ми.
    Твърде късно успях да публикувам коледните меденки, но покрай суетенето около приготовленията за празника не ми достигна времето.
    Щастлива Нова Година!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...