Начална страница

неделя, 18 октомври 2015 г.

Парти хапки

„Случайността е псевдоним на Бога, когато не иска да се подпише със собственото име.“
Анатол Франс


Лидл, отново ми поднесе уханна и апетитна кошница с комплимент към мене! Това е втория път през тази година, когато в тежък личен момент, неочаквано ме усмихвате с изненадата си. Благодаря Лидл!


Аз съм без настроение и не ми се готви….а, въпреки това дори съм гладна. Пия горещо кафе в дъждовен есенен ден и получавам специална доставка. Успявам първо да снимам кошницата с продуктите и захапвам топлия кроасан с удоволствие. Отпивам от кафето, но любопитството и апетита ми нарастват и продължавам лакомо към другите продукти. Едва се сдържам да оставя по някое резенче от деликатесите и мисля как да ги приготвя?! 


Правя бърза справка с Гугъл, защото до сега не съм опитвала този тип сирене и шунка:
 • Камамбер е поредният върховен представител от групата на меките френски сирена, като се характеризира с лека плесен и се отличава с мека кремообразна текстура. Деликатният вкус много подхожда на плодове, зеленчуци, ядки и меса. Топлинната обработка разрушава вкуса и аромата на сиренето.
 • Хамон е вид сухо-сушена испанска шунка, приготвена от заден бут на прасе на свине. Испанският хамон се консумира на стайна температура, т.е. около 21ºС. Реже се на тънки ивици и е страхотно мезе за вино, за приготвяне на сандвичи, пици, салати, хапки...Това е деликатес за галеници на съдбата, каквито сме ние днес. Нежна текстура, ярък розово-червен цвят и мрамориран десен, интензивен аромат и необикновено приятен вкус. Нашето пакетче е нарязано на съвършено тънки, почти прозрачни резени. 


И решавам, че ще приготвя сандвичи, или не по-скоро хапки. Формата, разбира се морска - ние сме на морето и като полъх от отминалото лято.

Главните герои, където в произволно количество, разбира се са: 
 • Пита сирене Камамбер (250г); 
 • Ленти испански Хамон Серано (100г); 
 • Хляб със семена от Lidl (700г); 
 • Разтопено краве масло Pilos (125г); 
Допълнително:
 • Няколко листа зелена салата; 
 • Чепка с бяло сладко грозде; 
 • Краставица; 
 • Червена чушка; 
 • Маслини; 
 • Орехи; 
 • Клечки за зъби. 

Нарязах хляба на красиви и равни филийки и всяка разделих на още няколко парчета, така, че да се получи малка удобна хапка за сандвич. Филийките по желание може да се препекат леко. 
Намазах с тънък слой масълце. 
Нарязах и останалите продукти на резанчета с подходяща за хляба форма и големина. 
Аранжирах продуктите и забождох в хляба чрез клечка за зъби. 
Отварихме бутилка вино и атакувахме и хапките без значение от формата им. Много е вкусна комбинацията от миризливото френско сиренце, сладко български грозде, уникално испанско месо в комбинация с вкусен хляб със зърна. 

Корабче, след корабче поставяхме в устите си, където леко започнаха да плуват с глътка вино и да се топят. Бавно почувствахме вкуса им - наслада, граничеща с блаженство.Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми. 


6 коментара:

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...