Една слънчева салата, забравена от миналото лято...
Обичайно, като отида на заведение, избирам овчарска или зелена салата. Гледам, чета и търся нещо различно, но се оказва, че накрая пак избирам овчарска салата. Тя е направена толкова различно навсякъде, че не ми омръзва. Едно име, а толкова много разнообразие. Имам приятели, които като мене винаги са традиционалисти и са пък на гръцка салата. А кое и е гръцкото - незнам? Отсрани погледнато, според мене е най-общо - много домати, маслини, червен лук и сирене. Това не е точно моя вкус. Заради това си направих салата със зеленчуци и продукти, закупени от гръцката седмица на магазин "Лидл".
Това пък е друга история, която ме зардва извънредно много в разгара на изминалото лято. Там тематично се сменят седмичните предложения, като от всяка специална седчица си имам любими продукти. Този път получих изненада от самите тях, с много характерни за гръцката кухня подаръци и вкусотии от "Лидл" - консерви, зехтин, вино, опаковани в чудесна чанта - сак за пикник, която използвах с голямо удоволствие. Снимките са от тогава, но все не успявах да ги кача тук.
Използваните продуктите са в различната за мене салата със средиземноморски привкус, която така мирише на лято.
Това пък е друга история, която ме зардва извънредно много в разгара на изминалото лято. Там тематично се сменят седмичните предложения, като от всяка специална седчица си имам любими продукти. Този път получих изненада от самите тях, с много характерни за гръцката кухня подаръци и вкусотии от "Лидл" - консерви, зехтин, вино, опаковани в чудесна чанта - сак за пикник, която използвах с голямо удоволствие. Снимките са от тогава, но все не успявах да ги кача тук.
Използваните продуктите са в различната за мене салата със средиземноморски привкус, която така мирише на лято.
Необходими продукти:
- 1 зелена салата;
- 100г рукола;
- 3-4 бр. домати;
- 1/2 бр. краставица;
- 1/2 бр. крехка сурова тиквичка;
- 1/2 бр.глава за предпочитане червен стар лук или пресен зелен лук;
- 50г консерва аншоа ERIDANOUS;
- Няколко маслини ERIDANOUS
- 50г солени крекери;
- 4 с.л. Зехтин ERIDANOUS
- Меко сирене на кубчета "Фета", което на снимките липсва, защото бе изядено преди да ги направя.
Начин на приготвяне:
Зелената салата се измива добре изцедена се накъсва на средни по големина парчета. Руколата се измива и се прибавя към зелената салата. Листните зеленчуци се овкусяват със сол и зехтин, и върху тях се поставят филетата маринована аншоа и крутоните.
По желание салатата може да се полее с дресинг от разбити майонеза (4 с.л.), заквасена сметана (4 с.л.) и малко сол.
Салатата се приготвя и консумира веднага, защото листните зеленчуци бързо се слягат и загубват свежестта си.
Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.
Чудна салата!!!
ОтговорИзтриванеБраво!
Поздрави от Баку!
Прекрасно аранжирана салата, снимки и представяне.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
В това мрачно, студено и навъсено време навън, тази слънчева салата е добре дошла!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна вечер, Илина!
Благодаря ви момичета! През последната година ми липсва ентусиазъм за публикации, а съм събрала някои снимки. Обмислям дали де не пусна и коледните, преди да е дошла пролетта! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави Aura, Elena Dimitrova, tillia!