Начална страница

петък, 13 януари 2012 г.

Млечно - сирена разядка


През уикенда отново резглеждам внимателно всичко изостанало за ядене в хладилника. Днес гледах и едно предаване по телевизията, в което се коментираше за огромните количества храна, които се изхвърлят ежедневно, особенно в западните държави, с по-висок стандарт. Интересно беше и интервюто с хората - дали и каква храна изхвърлят. На мене рядко ми се случва да изхвърля храна. Може би през лятото предимно зелнчуци, когато са в големи количества и не мога да насмогна да ги употребя навреме. Има дни в които се зареждат срещи с приятели и вечери навън - ето тогава може да залежат накупените продукти. 
Неприятно ми е, когато в хладилника се намират няколко съда, на които като вдигнеш похлупака се оказва, че са останали по няколко хапки на дъното или парченца от това, парченце от онова. Ето и днешния повод за приготвянето на млечно - сирената разядка с  разни други неща. 

Количествата и продуктите са препоръчителни. Моите ги дабавях на око, но  те са приблизително следните:


Необходими продукти:
  • 1 бр. студено кисело мляко;
  • 2/3 бр. пакетче крема сирене;
  • 50-80 г обезкостени маслини;
  • 100 - 120 г мариновани краставички (нарязани на шайби);
  • 2 - 3 бр. твърдо сварени яйца (нарязани на едро);
  • 2 - 3 бр. моркови  (настъргани) ;
  • 2-3бр. скилидки чесън (нарязани на ситно);
  • Сол, черен пипер, зехтин, магданоз (не само за украса) на вкус;
За украса:
  • 1 - 2 бр. чери доматчета (по желание);
  • 2 - 3 обезкостени маслини;
  • Орехи - опечени и натрошени на едро;
  • Червена чушка;
  • Магданоз, нарязан на дребно;

Начин на приготвяне:

В купа намачкваме с вилица крема - сиренето.Добавяме млякото и рабъркваме до получането на хомогенна гъста смес.Добавяме подправките - черен пипер, магданоз, нарязан на дребно, чесън, сол, малко черен пипер и олио. Разбъркваме добре и тогава дабавяме останалите продукти - маслини, краставички, яйца, моркови. Идеята е да не се разкъсат прекалено на дребно продуктите, докато разбъркваме отново и да се усвоят подправките, докато сместа е по-течна. При нужда овкусяваме допълнително или сгъстяваме с още продукти от посочените.
Оставяме разядката да се изстуди добре в хладилника, поне за час и всички аромати да се смесят. Сервираме я студена и украсена с натрошени орехи, маслини и нарязан магданоз и по желание за разкош доматчета.



Благодаря Ви за посещението и преценката на моите рецепти! Моля, снимките в този блог, да не се копират. Възпроизвеждането на част от снимката без съгласието на автора е забранено. Ако използвате идеите ми, допълнително ще съм Ви благодарна ако посочите линк към публикациите ми.

2 коментара:

  1. Здравейте, днес очаквам гости и смятам да приготвя разядката.След това ще пиша коментар, но смятам, че е много хубава и всеки може да я приготвя според вкуса си.Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Благодаря за интереса и вниманието. Тази разядка си я импровизарах с отналите продукти в хладилника. Разбира се, че си я приготвя според вкуса и предпочитанията и не само тази рецепта. Аз обичайно променям и импровизирам, особно ястията и салатите. Надявам се, че вашите гости ще останат много доволни от поднесеното, при това с любов.
      Ще очаквам мнение! Приятни мигове!

      Изтриване

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...