Начална страница

сряда, 2 февруари 2011 г.

Ориз с месо и зеленчуци на фурна


Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша ориз;
  • 500 г пил.месо; 
  • 1 кубче зелелнчуков бульон; 
  • 2 моркова]
  • 1 глава кромид лук; 
  • 2-3 супени лъжици грах от консерва (по желание); 
  • 100г гъби от консерва (по желание);
  • чубрица, сух магданоз;
  • 3-4 с.л олио 

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме ориза с вода, докато тя стане бистра и го оставяме да кисне в нея.
  2. Нарязваме морковите на дребно.
  3. В тавичка изсипване суровите моркови, лук, граха, нарязаните на ситно гъби, заливаме с 3 чаени чаши вода, добавяме купчетата бульон. Добявяме месото нарязано на порции. Добавяме и подправките. Аз отново използвам моята тенджера от йенско стъкло и при печене я похлупвам с капака й.
  4. Поставяме във фурната и печем в умерена фурна около 180- 200 градуса, докато заври водата и оризът поеме по-голямата част от нея.
  5. Печем, като разбъркваме преди ориза изцяло да е поел водата, така, че да избегнем изплуването на зеленчуците и зелените подправки на повърхността на ястието. Ако е необходимо доливаме малко водичка. 
  6. Печем до пълна готовност;
  7. Сервираме след като поизстине ястието и ориза поеме остатъчния сок, в противен случай се разкашква. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...