- 1 чаена чаша ориз;
- 500 г пил.месо;
- 1 кубче зелелнчуков бульон;
- 2 моркова]
- 1 глава кромид лук;
- 2-3 супени лъжици грах от консерва (по желание);
- 100г гъби от консерва (по желание);
- чубрица, сух магданоз;
- 3-4 с.л олио
Начин на приготвяне:
- Измиваме ориза с вода, докато тя стане бистра и го оставяме да кисне в нея.
- Нарязваме морковите на дребно.
- В тавичка изсипване суровите моркови, лук, граха, нарязаните на ситно гъби, заливаме с 3 чаени чаши вода, добавяме купчетата бульон. Добявяме месото нарязано на порции. Добавяме и подправките. Аз отново използвам моята тенджера от йенско стъкло и при печене я похлупвам с капака й.
- Поставяме във фурната и печем в умерена фурна около 180- 200 градуса, докато заври водата и оризът поеме по-голямата част от нея.
- Печем, като разбъркваме преди ориза изцяло да е поел водата, така, че да избегнем изплуването на зеленчуците и зелените подправки на повърхността на ястието. Ако е необходимо доливаме малко водичка.
- Печем до пълна готовност;
- Сервираме след като поизстине ястието и ориза поеме остатъчния сок, в противен случай се разкашква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря Ви, че отделихте време да се отбиете тук и да споделите Вашето мнение!