Необходими продукти:
за 4 порции
- 500г обезсолено овче сирене;
- 2 глави лук;
- 4 обелени домата;
- 4 яйца;
- 4 люти чушки;
- 100г масло (или друга мазнина)
- чубрица, червен пипер, сол;
- Извън рецептата добавих и наденичка за разкош.
Начин на приготвяне:
Предполагам, че няма дом, в чиято кухня домакината да не се е обурудвала с малки шарени глинени гювечета, които използвам за целта. По изключение съм приготвяла ястието и в тендажера от йенско стъкло, но винаги предпочитам глинения съд.
Всички продукти се нарязват и се разпределят равномерно за отделните порции. Нарязва се лука на полушайби. Разпределя се в 4 броя гювечета. Добавяме отгоре по 1 парче сирене, 1 разрязан наполовина домат (дом. пюре или лютеница) и 1 люта чушка и поливаме с малко разстопено масло. Запичаме с капачетата на силна фурна около 15 мин. Аз правя това в микровълнова печка. Малко преди да са готови, чукваме по едно яйце отгоре и ако печем в микровълнова не забравяме да пробием няколко дупчици на жълтъка. Поръсваме с накълцан магданоз (аз нямах и добавих любимата ми чубрица), сол и пипер и печем още малко докато се стегне яйцето.
(За месоядните добавяме и парче наденица, шунка ...)
Браво... Страхотна вкусотия ...
ОтговорИзтриванеБърза, лесна и вкусна вкуснотия.
ОтговорИзтриваневкусно ястие за бързо време. страхотно предложение за цялото семейство
ОтговорИзтриване...и за всеки сезон!
Изтриване