tag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post2433422185578324037..comments2024-01-03T12:22:43.172+02:00Comments on Кулинарни: Ябълков сладкишИлиhttp://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-70562875749375556282021-09-21T10:46:28.337+03:002021-09-21T10:46:28.337+03:00https://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2012/10/blo...https://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2012/10/blog-post_23.html<br />Тили, ето, тук се вижда шарката, за която говоря, че се прави на пластове.Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-71670999678886370032021-09-21T10:42:46.265+03:002021-09-21T10:42:46.265+03:00Здравейте Тали! Да, бапулверът се прибавя заедно с...Здравейте Тали! Да, бапулверът се прибавя заедно със содата в сухо брашно, за да се разбърка по-добре и да няма на места вкус на сода.<br />Минали са 10 год от публикацията и не помня как съм правила в този случай шарката или по-точно с какво - с канела или с какао. Изберет си според личните ви предпочитания и разбъркайте до тъмно оцеветяване в малка част от готовото тесто. После, след като вече сте изсипали общата смес отгоре разпределяте и мъничкото количество оцветеното тесто. С върха на нож или вилица разпределяте оцветяването на повърхността на суровото тесто. При печене оцветената част сама слиза надолу и се разпределя с мраморен ефект при рязане.<br />Друг вариант е да поръсвате с цедка със сухо какао и ли канела и да редувате с тънък пласт светло тесто - поне 3-4 пласта. Получава се много красива шарка. В блога има публикация за подоно оцветяване, но в кекс.Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-17855857084084940272021-09-20T16:34:19.693+03:002021-09-20T16:34:19.693+03:00Здравейте,кога прибавяте бакпулвера или и той се с...Здравейте,кога прибавяте бакпулвера или и той се слага заедно със содата при брашното,и на снимката преди печенето как сте направили тази шарка?Със канелата ли?Талиhttps://www.blogger.com/profile/13257944215255174460noreply@blogger.com