tag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post1895381218233612319..comments2024-01-03T12:22:43.172+02:00Comments on Кулинарни: Бонбони "Рафаело"Илиhttp://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-54889415740055582452019-04-01T21:58:20.745+03:002019-04-01T21:58:20.745+03:00Написала съм в рецептата: "Получиха ми се 60 ...Написала съм в рецептата: "Получиха ми се 60 броя. Когато не слагам вафлени корички разбира се бройката намалява с около 8-10 броя. Разбира се зависи и от големината на лешниците."Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-28882152240263575222019-04-01T21:51:12.494+03:002019-04-01T21:51:12.494+03:00Здравейте!
Тази рецепта съм я публикувала преди по...Здравейте!<br />Тази рецепта съм я публикувала преди повече от 8 г и не помня бройката. Мисля, че много пъти дегустирахме и останалото побрах в синята кутийка на предпоследната снимка. Предполагам около 25-30 бр, зависи от големината на топчетата. :)Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-12543072194711088742019-04-01T14:28:20.546+03:002019-04-01T14:28:20.546+03:00Здравейте, от тази рецепта колко бр. излизат прибл...Здравейте, от тази рецепта колко бр. излизат приблизително?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-9215517787063318562013-01-08T15:52:51.801+02:002013-01-08T15:52:51.801+02:00Daf Met, радвам се, че съм допринесла, макар и кос...Daf Met, радвам се, че съм допринесла, макар и косвено вашият празник да стане по-красив и вкусен. На мене също много ми допадна тази рецепта, но тази година не успях да я включа в менюто ни. Добре сте направили с подслаждането на млякото, но за следващия път непременно намерете кондензирано мляко. То е доста по-гъсто и силно подсладено, мазно, цвета му е жълтеникав. Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-9162979721351375242012-12-29T14:42:15.822+02:002012-12-29T14:42:15.822+02:00С една приятелка ги приготвихме за Коледа и станах...С една приятелка ги приготвихме за Коледа и станаха уникални! Това са любимите ми бонбони и вече няма да давам луди пари за тях :) Много, много благодарности ! Рецептата е много непретенциозна и приятна !!! На вкус почти няма разлика с оригинала ! <br />П.С: Не намерихме подсладено кондензирано мляко и ги направихме с Dutch lady неподсладено кондензирано мляко като добавихме захар на вкус. Станаха много добре :)<br />Благоданости за уникалната рецепта !!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04330338326193487824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-20533747751764665102012-12-12T12:13:12.275+02:002012-12-12T12:13:12.275+02:00Радвам се. Приготвяй и заради мене. Тази година пл...Радвам се. Приготвяй и заради мене. Тази година плановете ми се промениха и вероятно няма да успея да си доставя това удоволствие.Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-11618163882439065332012-12-12T06:49:39.733+02:002012-12-12T06:49:39.733+02:00Или въобще не си закъсняла напротив много ме зарад...Или въобще не си закъсняла напротив много ме зарадва,още повече ,че си съвсем наблизо в Бургас(аз съм от Средец).Сега вече мога спокойно да творя до коледа.Иначе тортата ще е с фондан отгоре и ще използвам айсинг за слепване така,че се надявам да няма проблеми.Хайде време е да заухае на прясно изпечени сладки и канела.Поздрави :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13488447757351656242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-616877239989230472012-12-12T00:55:03.565+02:002012-12-12T00:55:03.565+02:00Пропуснах да добавя, че ако правиш фигурки от айси...Пропуснах да добавя, че ако правиш фигурки от айсинг за торта, не трябва да забравяш, че при допир с крем или сироп, ще омекнат и ще се обезформят тъй като захарта и меда са хигроскопични вещества.Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-14838794021190837712012-12-12T00:49:53.876+02:002012-12-12T00:49:53.876+02:00Маги, дано не е късно за отговора ми. Меденото тес...Маги, дано не е късно за отговора ми. Меденото тесто издържа много дълго. С него се работи много приятно и лесно - като с пластелин и цялата къща ухае на мед, канела и карамфил. Къщата и меденките ми бяха годни за ядене около два месеца, накрая просто ги изядохме. Къщата беше толкова здрава, че се затрудних с разчупването й. Айсинга е консервиран от многото захар и също не беше проблем. Важно е да спомена, че по принцип стаите в които ги съхранявах нямаха отопление, но и Великденските меденки се запазиха хубави. Меденките бяха в кутии и аромата им се съхрани силен. Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-46377468570773231472012-12-11T11:13:34.412+02:002012-12-11T11:13:34.412+02:00Извинявай Или,че под прекрасните бонбони говорим з...Извинявай Или,че под прекрасните бонбони говорим за къщичката,но ме интересува трайността и на меденото тесто(изпечено) и на айсинга.Мисля да правя фигури от айсинг и коледни сладки) за една торта и се чудя колко дни по рано мога да ги приготвя за да могат да се хапват след това.Благодаря за вниманието.А и непременно ще се похваля какво се е получило.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13488447757351656242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-72014246404149772072012-12-11T11:07:56.082+02:002012-12-11T11:07:56.082+02:00Извинявай Или,че под чудните бонбони говорим за къ...Извинявай Или,че под чудните бонбони говорим за къщичката,но само едно нещо още се чудя.Колко е трайността и,и може ли да се хапва след по дълго стоене или не се препоръчва.И същото за коледните сладки.Тоест колко време преди консумация могат да се приготвят,вкл.и айсинга има ли трайност,че се каня да правя фигури за една торта и незнам колко им е трайноста за ядене.Благодаря предварително.А и ще се похваля непременно какво се е получило.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13488447757351656242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-37130086944328164892012-12-11T00:24:14.629+02:002012-12-11T00:24:14.629+02:00Маги, при къщичката най-трудното е залепването с а...Маги, при къщичката най-трудното е залепването с айсинга според мене. След като изсъхне обаче, става много здрава и няма мърдане.<br />Ще се радвам ако се похвалиш за резултатите. :)Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-44955829573908887232012-12-10T20:27:39.315+02:002012-12-10T20:27:39.315+02:00Благодаря за скоростния отговор.А утре ще направя ...Благодаря за скоростния отговор.А утре ще направя предложението ти за чудната медена къщичка.Страхотна е.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13488447757351656242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-66495727074863315702012-12-10T19:46:37.035+02:002012-12-10T19:46:37.035+02:00Здравей Магдалена!
В рецептата съм написала 150г з...Здравей Магдалена!<br />В рецептата съм написала 150г за бонбонената смес и допълнително други кокосови стърготини около 100г (може и по-малко), в които ще се овалват готовите бонбонени топчета. Слагай смело и не се притеснявай, получава се разкошен вкус, на който е трудно да се устои. <br />Щастливи и вкусни празници!Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-15268561873201833902012-12-10T17:38:57.755+02:002012-12-10T17:38:57.755+02:00Здравей Или! Много ми хареса рецепта та ти и ще я ...Здравей Или! Много ми хареса рецепта та ти и ще я направя тези дни,само едно нещо не съм сигурна,дали всички 150гр.кокосови стърготини се слагат в сместа.Поздрави и Весели празници.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13488447757351656242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-10862049037708396822012-09-25T16:27:29.605+03:002012-09-25T16:27:29.605+03:00Мария, зарадва ме много! Аз приготвям тези бонбонк...Мария, зарадва ме много! Аз приготвям тези бонбонки предимно за Коледа, но тя е любимо изкушение в къщи целогодишно. :) Илиhttps://www.blogger.com/profile/08431639915927818264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7491009950589666015.post-59721540069097850932012-09-25T11:17:12.746+03:002012-09-25T11:17:12.746+03:00Или страхотни станаха - направих ги днес!!!
Благод...Или страхотни станаха - направих ги днес!!!<br />Благодаря ти за рецептата!Anonymousnoreply@blogger.com